Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Medvědi pomáhají. Opět darovali krev v brněnské nemocnici

V menším počtu než byli zvyklí, ale přece mohli hokejisté Masaryčky vyrazit darovat krev. Vybraní hráči zamířili v úterý 9. března do brněnské Fakultní nemocnice u svaté Anny. Kvůli koronavirovým opatřením byla kapacita omezena na pět míst. „Ty jsme naplnili a všichni zúčastnění i úspěšně darovali,“ říká týmový marketingový manažer Andrej Vandlik.

Medvědi chodí darovat krev pravidelně a pomáhají tak lidem, kteří to potřebují. Od této dobročinné aktivity je neodradila ani současná pandemie. „Nemocnice mají stále akutní nedostatek krve i ochotných dárců,“ sděluje Andrej. Běžně se akce zúčastní kolem dvaceti dárců z týmu, tentokrát jich bylo pět. Mezi nimi i obránce Adam Grman, který chodí darovat pravidelně jednou až dvakrát ročně. „Moje krev může někomu zachránit život,“ popisuje svou hlavní motivaci. „Patří jim za to velký obdiv a ocenění, protože to není a ani nemůže být vnímané jako samozřejmost,“ vzkazuje Andrej všem dárcům.

Medvědi do nemocnice nepřišli s prázdnou. Ve spolupráci s ligovým partnerem Kauflandem si pro personál přichystali asi třicet balíčků na podporu imunity. „Bylo v nich ovoce, vitamíny i něco sladkého na zub,“ popisuje Andrej. „Sestřičky měly radost,“ říká jeden z dárců Štěpán Kučera.

Celou akci provázela přísná hygienická opatření související s rizikem šíření nemoci covid-19. „Po celou dobu darování byly povinné respirátory, před vstupem na oddělení nám změřili teplotu a personál dbal na zvýšenou dezinfekci rukou,“ popisuje Adam. Všichni dárci se shodli, že mimo to byl průběh odběru klasický a přítomní zdravotníci byli velmi milí. „Sestřičky byly příjemné jako vždy,“ říká Štěpán. „Dokonce nám ukázaly i zákulisí, jak to celé funguje a na co se naše krev použije,“ vypráví Andrej. „Jsme vděční za jejich ochotu a práci a budeme se těšit na další společné darování,“ dodává. 

Na závěr bychom, za celý tým HC MUNI, chtěli k dárcovství krve povzbudit i Vás, naše čtenáře. „Mám z toho vždy dobrý pocit, když jdu darovat krev a pak se snažím přesvědčovat i své kamarády, aby šli příště se mnou,“ říká Štěpán. Tak neváhejte a běžte taky, můžete tím někomu zachránit život. 



Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři