Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Famil Amirov a Honza Tůma, aneb ekonomové v dresu HC North Wings

Ústí nad Labem - Fakulta sociálně ekonomická UJEP, konkrétně obor Ekonomika a management má ve svých řadách aktuálně dva hráče, útočníky HC North Wings a právě na ně jsme se v tomto rozhovoru zaměřili. Jsou jimi Famil Amirov a Jan Tůma. Jaké mají oblíbené předměty a v čem je například FSE výjimečná? To se dozvíte právě od dvou zmiňovaných útočníků HC North Wings.

Z jakého důvodu jste se rozhodli studovat právě FSE?

Famil: O FSE jsem slyšel dost pozitivních ohlasů, ať už ve směru kvality výuky, nebo zkušených kantorů. Osobní přístup ke každému studentovi je tady na FSE samozřejmostí, oproti ostatním školám, kde jste "pouze číslo" v tabulce. Zároveň se říká, že na FSE studují ty nejhezčí holky na UJEPu, což mohu potvrdit (smích).

Honza: Já mám vystudovanou Obchodní Akademii v Plzni, tak jsem hledal VŠ v podobném oboru.

Čím byste se chtěli zabývat, případně kde byste chtěli využít právě znalosti načerpané po vystudování FSE?

Famil: Poslední dobou se hodně zajímám o životní prostředí, konkrétně o emisní limity v automobilovém průmyslu s ohledem na normy EU. Líbila by se mi představa být platným hráčem v tomto segmentu.

Honza: Jednou bych chtěl dělat ve firmě v ekonomickém sektoru.

V jakém jste ročníku, jaký je váš studijní obor a co je vaší aktuální studijní náplní?

Famil: Aktuálně jsem na navazujícím studiu v prvním ročníku - obor Ekonomika a management. Mojí studijní náplní je psaní diplomky, týkající se životního prostředí. Zároveň se nesmím zapomínat přihlašovat na on-line výuku.

Honza: Jsem v prvním ročníku. Studuji také obor Ekonomika a management.

Popište prosím, jak vypadá v tomto zvláštním období váš studijní týden?

Famil: Školu jsem si naplánoval do čtyř dnů. Každý den probíhá skoro stejně. Potom co vstanu z hlubokého spánku se vnitřně přemluvím a přihlásím se na on-line výuku. Snažím se dávat pozor, aniž bych se věnoval rušivým prvkům.

Honza: Jelikož jsem na dálkovém studiu, tak mám výuku jednou za tři týdny, vždy čtvrtek až sobota, kdy se jede prakticky od rána do večera.

Oblíbený a naopak neoblíbený předmět na FSE a proč?

Famil: Oblíbeným předmětem je předmět Aplikované kvantitativní metody z navazujícího studia. Naopak k méně oblíbeným předmětům patří Účetnictví z bakalářského studia.

Honza: Oblíbený, ani neoblíbený předmět zatím nemám. Prozatím je však statistika a matematika celkem náročná.

Poslední otázku bych chtěl zaměřit na hokej. Stíháte se připravovat individuálně? Troufáte odhadnout, zda se v srpnu podíváte konečně zase na led v rámci nové sezóny?

Famil: Tvrdá dřina a zdravý životní styl je v mém případě na denní bázi. Snažím se držet na vítězné vlně díky hrám na PlayStationu. Doufám, že se brzy sezóna zase rozběhne a budu moct zúročit své zkušenosti.

Honza: Chodím si zaběhat, občas si doma zacvičím, protože současná situace mi nic jiného neumožňuje. Doufám, že se pandemická situace do začátku nové sezóny zlepší, abychom každý zase mohl žít normální život.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři