Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

HC NORTH WINGS: Premiéra s příchutí pandemie

V neděli 25.4.2021 byla oficiálně ukončena letošní sezona ULLH, která byla výrazně ovlivněna pandemickou situací, ve které byla odehrána pouze dvě kola soutěže a přípravný Tipsport UNI Cup. Svou premiéru si ve druhém ročníku ULLH odbyl tým HC NORTH WINGS. Pojďme se ohlédnout za premiérovou sezonou ústeckého týmu, který reprezentoval UJEP, a to nejen z hlediska sportovních výkonů.

Srpen 2020 – Představení HC NORTH WINGS a příprava

V pondělí 3.8.2020 byl na oficiální tiskové konferenci v restauraci Tyršovka oznámen nový přírůstek do ULLH, čímž byl oficiálně stvrzen vstup ústeckých HC NORTH WINGS mezi elitu tamního univerzitního hokeje. Křídla Severu dlouho neotálela a hned v srpnu se pustila do tvrdé přípravy na premiérovou sezonu. Pod vedením trenérů Lukáše Místeckého a Martina Štěpánka zahájili kemp. Tři dny v týdnu – dvoufázově. Hodina na ledě, hodina na suchu. Přípravu doprovázely pravidelné a zábavné vlogy, hokejisté si zpestřili přípravu i florbalovým soubojem s místním týmem, který hraje 1. ligu. Utkání se například zúčastnil i manažer HC NORTH WINGS Martin Novák.

Během srpnového přípravného období došlo i na historicky první utkání HC NORTH WINGS. Stalo se tak 19.8.2020 v chomutovské Rocknet areně, kde náš tým změřil síly s juniorskou Akademií Chomutova. Ústečtí studenti v premiéře padli poměrem 2:5. Historicky prvním střelcem HC NORTH WINGS se stal Lukáš Polák, jenž zaznamenal obě naše branky. Neuběhl ani týden, kdy nás čekalo druhé přípravné utkání. Tentokrát v Litvínově s místní juniorskou Akademií. V utkání plném branek se nakonec radovala domácí juniorka, a to po výhře 5:4. Dvě branky vstřelil za Křídla Severu Jan Jindra.

Září 2020 – Tipsportu UNI CUP a start ULLH

V pondělí 14.9.2020 v 18:00 proběhlo historicky první domácí utkání HC NORTH WINGS. To proběhlo v rámci Tipsport UNI CUPU a soupeřem byl tým UK Hockey Prague. Strhující utkání přineslo patnáct branek, ale z vítězství se nakonec radovala pražská „Karlovka“. O necelý týden později už se Křídla Severu radovala z premiérové výhry! V domácím prostředí v generálce na ULLH si poradila s Akademiky Plzeň, které přehrála 4:1! Na poslední zářijový den byl poté naplánován pro HC NORTH WINGS i ostrý start ULLH! Hokejisté UJEP zajížděli v prvním kole na led brněnské MUNI. Ač náš tým dlouho v utkání vedl a řádila v něm první útočná formace Sajdl – Kuchař – Amirov, nakonec jsme odjeli z moravské metropole bez bodu, po prohře 4:6.

Říjen 2020 – Domácí premiéra v ULLH

Na pondělí 5.10.2021 byla naplánována domácí premiéra v ULLH a snaha o historicky první body v soutěži. Soupeřem, který přijel na drsný sever byl vítěz předsezónního turnaje, budějovičtí Black Dogs. Utkání, které mohli sledovat fanoušci například online v restauraci Tyršovka, která je partnerem HC NORTH WINGS, skončilo pro naše barvy smolnou prohrou 1:3! A to bylo nakonec i poslední odehrané utkání v sezoně 2020/2021. Vinou pandemie již nedošlo na další univerzitní bitvy. Každopádně náš tým se blýskl v dovedností soutěži pořádanou ULLH! Náš nejproduktivnější hráč Lukáš Sajdl alias "Slovácký expres" dokázal celý Skills tournament vyhrát a zapsal cenný úspěch pro náš tým.

HC NORTH WINGS pomáhali, tam kde bylo třeba!

V listopadu se již nemohla konat utkání ULLH, ale náš univerzitní tým rozhodně nezahálel a během pandemie rozdával radost, dárky a pomáhal tam, kde bylo třeba. Na konci listopadu pomáhal v Domově seniorů na Doběticích, kde ve spolupráci se svým partnerem, společností Mart-in daroval jedinečné uzeniny. Dalším místem, které hokejisté navštívili byl například Dětský domov na Severní Terase, kde náš tým zpříjemnil zaměstnancům a dětem vánoční období. V březnu tohoto roku přišel náš tým s další parádní akci. Tentokrát ve spolupráci s restaurací Tyršovka, kdy sami hokejisté rozváželi catering sestřičkám a lékařům a Kliniku anestesiologie, perioperační a intenzivní medicíny a na odběrové místo Krajská zdravotní a.s.,Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem. Další z pomocí mířila na Tranfuzní oddělení Masarykovy nemocnice, kde tým rozdával dárky ve spolupráci se společností Kaufland a zároveň se hráči společně s trenérem rozhodli darovat krev. A v neposlední řadě jsme udělali radost i našim fanouškům, jelikož jsme spustili oficiální FANSHOP HC NORTH WINGS s motivy univerzitního hokejového týmu - https://fanshophcnorthwings.ujep.cz.

Jaká byla premiérová sezona pohledem managera a samotných hráčů?

Letošní sezóna byla pro nás všechny v podstatě žádnou sezónou. Na sezónu jsme se všichni těšili, ale bohužel se odehrálo jen pár zápasů z důvodů restrikcí a nemohli jsme tak dále hrát. Moc mě to mrzí, jelikož se založil tým se skvělým kolektivem a my se na sezónu opravdu moc těšili. Dostat se zpět do formy a navázat na to, tam kde jsme byli, než nám to zakázali, bude těžké. Jelikož chceme všichni to stejné a ten kolektiv máme opravdu jedinečný. Osobně se na všechny těším a těším se na společnou cestu za společným cílem. Nejradši vzpomínám na naše společné akce, jelikož to vždycky za něco stálo. V podstatě vzpomínám na všechno, ale vzpomínat nechci, chci to prožívat. Na vzpomínání ještě bude času dost, ale ještě není ten správný čas. Zaznělo od kapitána Patrika Balcara.

Sezóna byla podle mého názoru taková nijaká, jelikož jsem toho ani moc neodehráli. Máme za sebou dvě soutěžní utkání a pak už nic. Ani trénovat se nemohlo. Skoro tři čtvrtě roku bez hokeje je hrozný. Na příští sezónu, doufám že se vše vrátí zpět do normálu a budeme zas moci všichni sportovat. Rád vzpomínám na hokej (smích). Ale ne, určitě na kluky z týmu. Protože jsme dobrá parta. S některými sem v kontaktu pořad. Voláme si a všichni se těšíme až znovu budeme moc hrát. Hodnotil sezonu 2020/2021 obránce Hanuš Petržílka.

I přes nepříznivý vývoj sezóny jsme odehráli vyrovnané zápasy s kvalitními týmy. Na domácím zápase proti “Ukáčku” nám fandilo okolo 400 fanoušků, to bylo moc fajn. Těšíme se na další sezónu a věříme, že budeme mít full house! Přidal se s hodnocením zvláštní sezony forward Famil Amirov.

V premiérové sezóně jsme stihli pouze dvě utkání Tipsport UniCupu a dvě mistrovská utkání, pak se vše zastavilo. Každopádně i tyto zkušenosti nám ukázaly, kam zaměřit naše síly, abychom byli po technické a organizační stránce na nový ročník perfektně připraveni. V nucené pauze jsme s našimi partnery udělali několik společných akcí pro dobrou věc, za což jim patří velké díky, které taktéž náleží všem dalším partnerům týmu za jejich podporu. Společně se těšíme na nový ročník univerzitní ligy ledního hokeje. Dodal na závěr manager HC NORTH WINGS Martin Novák. 



Fotogalerie

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři