Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

U Akademiků jede příprava na sezónu v plném proudu

Na dění v týmu Akademiků jsme se zeptali člověka nepovolanějšího. Vyzpovídali jsme pro vás generálního manažera Davida Prachaře.

Davide, jaké změny nás čekají v kádru plzeňského celku?

Tak jako každou sezónu máme v týmu nové tváře, které prošly try outem a zase naopak jsme se bohužel museli rozloučit s některými hráči, které jejich životní cesty zavedly mimo řady Akademiků. Největší ztrátou bude odchod dlouholeté opory v naší brance Jakuba Frčka.

 Jak tedy letos probíhal již zmíněný try out?

Ten letos probíhal trošku jinou formou, než jsme byli zvyklý. Hlavní trenér Tomáš Ceperko dal novým hráčům možnost se ukázat celý červenec v modelových utkáních, které jsme dvakrát v týdnu sehráli. Jak už jsem říkal, tým jsme obohatili o nové tváře, které se teď snažíme zapracovat do kádru.

Jak bude vypadat tréninkový plán na srpen?

No musím přiznat, že nás Tomáš vůbec nešetří. (smích) Třikrát týdně máme trénink na ledě, po něm trénink mimo led a jednou týdně máme jen suchou. Být o trochu mladší, šel bych díky němu snad i na draft. (smích) Co se zápasů týče, tak odehrajeme v srpnu čtyři utkání v rámci Unicupu. První utkání nás čeká již 11. srpna doma proti Engineers Prague, což není náš nejoblíbenější soupeř.

Jak se těšíš na první utkání po 314 dnech?

Těším se nesmírně. Je to hrozně dlouhá doba. Takovou zápasovou pauzu jsem nikdy neměl a upřímně doufám, že už mít nikdy nebudu. Věřím, že tahle těžká doba už je za námi a velmi se těším na to, až opět vyjedeme před naše fanoušky.

Snad máš pravdu a taková pauza už nepřijde.

Davide, děkuji za rozhovor a držím palce do sezóny.

Také děkuji.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři