Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Na TryOutu UK bylo z čeho vybírat, pochvaluje si manažer Vošahlík

Dlouho očekávaný TryOut pro nové hráče se konal o víkendu na přelomu července a srpna na domácím stadionu Škoda IceRink. Zájem o místo na soupisce UK Hockey Prague byl mezi studenty Univerzity Karlovy opět veliký. TryOutu se zúčastnilo přes 60 hráčů, odhodlaných vybojovat si místo v reprezentaci Univerzity Karlovy v ULLH.

Hráč byli rozděleni do dvou skupin a každá z nich absolvovala dvě tréninkové jednotky. Sraz hráčů v brzkých ranních hodinách otestoval dochvilnost mladých studentů a nejeden z nich nedokázal dorazit ani v tzv. akademické čtvrt hodince po uplynutí stanoveného termínu. Na led již dorazili všichni včas a lov na talenty mohl začít.

Trenér Aleš Hybner si připravil trénink, při kterém otestoval individuální dovednosti hráčů, bruslení, práci s kotoučem a v neposlední řadě zakončení. Po dlouhé pauze v tréninku bylo důležité hráče dostat do provozní teploty, osahat si led, „zjistit, že klouže“ a sáhnout si na puk, aby se do sebe hráči nepustili bez přípravy. Po krátkém zahřátí následovaly team drilly, ve kterých se hokejisté předvedli v plné rychlosti na volném prostoru. A trenéři už si dělali první poznámky k jednotlivým hráčům. První trénink zakončila vždy série cvičení na malém prostoru, kde měli hráči možnost předvést svou vytříbenou techniku hole v soubojích jeden na jednoho. TryOuty byli zakončeny modelovým utkáním, po kterém následovala první selekce hráčů.

„Pokud bychom měli hodnotit celkovou úroveň hráčů na TryOutu, pak musíme konstatovat, že se potvrdila zvyšující úroveň celého univerzitního hokeje v České republice. Je potěšující vidět na zkoušce v univerzitním týmu hráče, kteří nastupovali například v chance lize nebo mládežnických reprezentacích a vidět jejich zájem o propojení ledního hokeje a studia na Univerzitě Karlově. Překvapilo nás, že úroveň všech hráčů byla poměrně vyrovnaná. Čeká nás tedy těžké rozhodování při sestavování týmu pro nadcházející sezonu a rozhodovat se budeme až na základě výkonů v přípravných utkání. Zájem hráčů nám ukazuje, že jsme se vydali správnou cestou a spojení sportu a kvalitního vzdělání není jen pouhou utopií, ale je o ní skutečně zájem.“ říká Josef Vošahlík, sportovní manažer UK Hockey Prague.

Výběr hráčů pro základní část však není stále u konce a v průběhu přípravného období, ve kterém pokračuje okolo padesáti jmen, dojde k další selekci na konečnou Soupisku, která by měla čítat 30 až 35 hráčů.

Soupeři týmu UK budou v přípravě v rámci Tipsport Uni Cupu týmy ze západní skupiny, pražští rivalové Engineers Prague, HC North Wings Ústí nad Labem, Akademici Plzeň a vítězové předsezonního turnaje z minulého roku Black Dogs Budweis. Poslední srpnový týden se mužstvo UK utká s SK Černošice, které patří mezi nejlepší mužstva v krajské lize mužů a má v sestavě hned několik bývalých reprezentantů Univerzity Karlovy.

Program na Srpen 2021:

14.8. 14:30 Black Dogs Budweis, Škoda IceRink

18.8. 15:00 Akademici Plzeň, Ice Arena Plzeň

21.8. 14:30 HC North Wings Ústí nad Labem, Škoda IceRink

22.8. 12:00 Engineers Prague, ZS Hvězda Praha

28.8. 16:30 SK Černošice, ZS Černošice


Fotogalerie

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři