Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

Na sezonu se šíleně těším! hlásí lídr kabiny UK

První přípravné utkání je za dveřmi. A my jsme se rozhodli, že pro vás vyzpovídáme jednoho z hráčů UK. Vybrali jsme pro vás jednoho z lídrů týmu se znakem UK na dresu. Nastupuje s číslem 17 a vyniká svým elegantním bruslením. V kabině má na starost hlavně pohodovou atmosféru. Tím hráčem je student 3.ročníku na UK FTVS, Filip Čmejla.

Filipe, máš za sebou s týmem TryOut pro nové hráče. Jak bys letošní výběrové tréninky zhodnotil?

TryOut byl super. Byl rozdělen do dvou dnů. Já osobně jsem se zúčastnil druhého dne. Co se týče kvality TryOutu, tak byla dle mého názoru vysoká. Sešli se dobří hráči a během modelového utkání měla hra vysoké tempo. Troufnu si říct, že z nových hráčů poskládáme do sezony minimálně jednu novou dost slušnou pětku. Nálada byla skvělá. Byli jsme rádi, že se všichni znovu vidíme po dlouhé době. I mezi novými hráči jsem potkal několik kluků, se kterými jsem hrál v mládeži, tak to bylo příjemné shledání.

Ty patříš mezi mazáky v týmu UK, bál jsi se o místo v sestavě před TryOutem, nebo sis věřil?

Vzhledem k tomu, že jsem v týmu třetím rokem, tak jsem se o místo nijak zvlášť nebál. Ale, to neznamená, že jsem se celé léto flákal. Poctivě jsem se připravoval, abych přišel na sezonu připravený. Vím, že úroveň soutěže bude zase o level výš, takže nechci start sezony podcenit zvlášť, když je nabitý spoustou přípravných utkání s kvalitními soupeři. A to, jak se nám bude dařit v přípravě si přeneseme i do základní části.

Sezona odstartuje stejně jako v loňském roce Tipsport Uni Cupem a hned tuto sobotu vás čeká jeho loňský vítěz Black Dogs. S čím vstupujete do přípravy?

Na sezonu se šíleně těším. Už je to dlouho co jsme si mohli zahrát. Už nám to všem chybí. Do utkání chceme vstoupit poctivě, tvrdě makat, abychom si po jeho skončení mohli říct, že jsme odvedli dobrou práci. Je to první přípravné utkání a jsem si vědom, že to nebude rozhodně hned úplně ideální, ale rozhodně nic nevypustíme a budeme makat celých šedesát minut. Do utkání nastoupíme i s několika novými hráči, tak uvidíme, jak se s tím poperou a jak si to celé sedne. A samozřejmě budeme chtít vstřelit nějaké ty góly. (smích)

Jak se ty cítíš osobně před sezonou a jak se na ní těšíš?

Vzhledem k tomu, že jsem se tento rok opravdu pořádně připravoval, tak se cítím velmi dobře. V poslední době jsem často na ledě a těším se až se budu moct ukázat na ledě.

Máš nějaké osobní cíle pro tento ročník?

První takový můj osobní cíl, je pomoci začlenit nové kluky do týmu. Rok jsme se neviděli s klukama, přibudou noví hráči, tak se určitě budeme zase tak trochu oťukávat. Mladí kluci se budou ze začátku stydět, tak připravíme nějakou stmelovačku a utužíme ten nový tým. Chci aby jsme měli znovu perfektní kolektiv a hokej si užívali všichni dohromady. Druhý osobní cíl, je abychom co nejvíce přispěl k výkonu týmu na ledě. Tým ode mě očekává kanadské body, tak se budu snažit kluky nezklamat.

Letos by se měla uskutečnit zimní univerziáda, která se přesouvala kvůli covidu. Patříš k lídrům týmu UK. Chystáš se zabojovat o místo v reprezentaci?

Slyšel jsem, že se na letošní univerziádu bude vybírat na akademickém mistrovství, které se bude konat někdy v září. Bohužel se ke mě ještě nedostali přesné datumy, ale určitě bych se rád zúčastnil. V září ještě budu dodělávat pár věcí ve škole, tak doufám, že mi zbyde čas i na hokej. Určitě bych na akademičky nešel s tím, že si chci vybojovat místo v reprezentaci, ale když bych se trenérům líbilo, moc by mě potěšilo, že bych mohl bojovat o místo na univerziádě.

A co ty týmové cíle? Jak vidíš šance UK v letošním ročníku Univerzitní ligy ledního hokeje?

Naše letošní šance vidím dost slibně, jelikož jsme s novým týmem před dvěma lety skončili v polovině tabulky. Teď už kluci nabrali zkušenosti a vypadá to, že nový hráči tým vhodně doplní. Navíc nám drží pohromadě jádro týmu, které tvoří tři kompletní pětky. Nechci nic zakřiknout, ale tento rok chceme mířit hodně vysoko.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři