Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Engineers na úvod turnaje načepovali Plzni desítku!

Středeční večer v Plzni patřil po dlouhé době opět univerzitnímu hokeji. Na domácí půdu Akademiků přijeli k prvnímu utkání přípravného turnaje Tipsport Uni Cup pražští Engineers. A hned v prvním zápase po dlouhé pauze se jim náramně dařilo! Svému soupeři nedali nejmenší šanci a jejich střelecký účet se zastavil až na symbolické desítce. Hattrickem se blýskl Jonáš Adamec. Po výhře 10:2 putují 3 body zaslouženě do Prahy. V dalším utkání přivítají doma HC North Wings z Ústí nad Labem.

Druhý ročník turnaje Tipsport Uni Cup je hlavní náplní přípravy týmu na hlavní část sezóny Univerzitní hokejové ligy. Trenéři díky němu mají ideální možnost vyzkoušet nové tváře, které si vyhlédli na tryoutech. Oba celky nastoupily s velkým počtem nováčků, kteří si vůbec poprvé zkusili tempo univerzitního hokeje. První start v dresu Engineers si připsalo hned 11 hráčů, včetně obou brankářů.

Úvodní část zápasu vůbec nenasvědčovala tomu, co diváci v Plzni uvidí. Domácí nastoupili do zápasu aktivněji a hned v prvních minutách si vynutili dokonce přesilovku 5 na 3. Tu však Engineers přežili bez inkasované branky a krátce po jejím konci se prosadili i střelecky. První branku Pražanů v nové sezóně vstřelil z úniku Jonáš Adamec, kterého výstavním pasem našel Vobořil. Od toho momentu byl na ledě prakticky jen jeden tým a svou převahu Engineers do konce třetiny přetavili v další tři branky. Postupně se trefili Slavata, Tvrdoň a Burda.

Druhá třetina byla znovu v režii hostů, Plzeň se do zakončení dostávala sporadicky. I přes množství šancí se skóre měnilo pouze jednou a to když se přízemní střelu Horského tečoval do sítě svou druhou trefou Jonáš Adamec a zvýšil na 5:0.

Do poslední části vlétli Engineers viditelně uvolnění příznivým skóre a hned ve 42. minutě přesně dorážel Pavel Vaňous. Domácí sice o 2 minuty později korigovali brankou Davida Markova na 6:1, ale hned za dalších 15 vteřin lovili puk ze své branky po přesné střele Bečváře. Po dalších úspěšných zásazích Adama Slavaty a Jonáše Adamce, který završil hattrick, přidal pověstnou "desítku" obránce David Vobořil přesnou střelou z kruhu. Domácí pouze kosmeticky upravili skóre díky trefě Soukupa.

Výsledné skóre 10:2 bylo pro Akademiky velmi kruté, avšak stále se jedná pouze o přípravu a trenéři obou týmů jistě ocenili možnost porovnání sil po dlouhé covidové pauze.

První zápas v sezóně se náramně povedl Jonáši Adamcovi, který si připsal hattrick. Dvěma góly se ukázal také nováček Adam Slavata. Z nových tváří se prosadil také útočníci Vaňous a Tvrdoň. Do prvního zápasu v modrém dresu naskočil brankář Ondra Mann, který odchytal první polovinu utkání, ve které za svá záda žádný kotouč nepustil a připsal si nulu.

Další měření sil čeká na Engineers už tuto sobotu, kdy doma na Hvězdě přivítají tým HC North Wings z Ústí nad Labem (UJEP). Úvodní buly bude vhozeno v 17:30 a všichni jste samozřejmě srdečně zváni.

Sledujte sociální sítě Engineers Prague a dozvíte se podrobnosti!

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři