Přesunout nahoru

Závěrečná perioda rozhodla o úvodní prohře HC North Wings v turnaji

Praha - Na pražské Hvězdě zahájili ústečtí HC North Wings přípravný Tipsport UNI Cup. Soupeřem byl tým Engineers Prague. Po velmi vyrovnaných dvou třetinách se nakonec radoval z vítězství favorit, a to domácí Engineers, jenž zasypali ústecké ve třetí třetině pěti brankami a mohou se radovat z druhé výhry v rámci přípravného turnaje. HC North Wings bude mít možnost na opravu hned v pondělí 16.8.2021, kdy hostí na domácím ledě plzeňské Akademiky.

1.kolo Tipsport UNI Cup, so 14. 8. 2021, 18:00

Engineers Prague – HC North Wings 7:3 (1:0, 1:2, 5:1)

Branky: 19. Kunák (Burda), 33. Raiterman, 43. Matějka (Horský, Blažek), 44. Adamec (Horský, Vopat, 49. Fiala (Tvrdoň), 51.Fiala (Najman, Tvrdoň), 58. Bečvář (Tvrdoň) – 22. Tomáš Jarý (Petržílka), 40. Sajdl (Balcar), 56. Tůma (Sajdl).

Sestavy:

Engineers Prague: Mann (Havel) – Křížek, Vobořil, Raiterman, Kunák, Horský, Šedivý, Najman, Fojt – Burda, Březina, Suda (C) – Bečvář, Slavata, Matějka – Adamec, Vopat, Fiala – Blažek, Tvrdoň, Janiurek.

HC North Wings: Šmehlík (Skokan) – Petržílka (A), Štěpánek, Balcar (C), Šimanovský, P. Jarý – Stuchlý, Jindra, Brandner – T. Jarý, Dytrych, Tůma – Sajdl, Pšenička, France.

Rozhodčí: Šťovíček – Koliš, Hlinka

Report:

V úvodní třetině byl k vidění vyrovnaný hokej a dlouho se čekalo na první přesný zásah. Ten nakonec přišel až minutu před první sirénou. Z levého kruhu vystřelil švihem Ludovít Kunák a překonal Šmehlíka – 1:0!

Do druhé třetiny však vlétla Křídla Severu. Po necelých dvou minutách ujel sám na brankáře Tomáš Jarý a byl úspěšný – 1:1! Vedoucí branku poté opět vstřelil domácí. Těsně po polovině hry uspěl ranou z vrcholu kruhu Jan Raiterman – 2:1! Ještě jednou bylo však v utkání srovnáno. Osm vteřin před druhou sirénou vypálil z pravého kruhu Lukáš Sajdl a vyrovnal – 2:2!

Ve třetí třetině to byl brankostroj a to zejména z domácí strany. Střelou z pravého kruhu se prosadil Vojtěch Matějka – 3:2! O necelou minutu později to již bylo o branky dvě. Jonáš Adamec trefil přesně z mezikruží – 4:2! Engineers neměli dost a Eric Fiala přidal pátou branku po střele švihem k pravé tyči – 5:2! Domácí neměli dost a přesnou dorážkou se prezentoval opět Eric Fiala – 6:2! Až poté se do děje utkání ještě jednou vložili hosté. Milimetrově přesně tečoval kotouč do sítě Jan Tůma – 6:3! Poslední slovo však měli Engineers. Dvě minuty před koncem se po ráně z první radoval Jan Bečvář a uzavřel tak skóre utkání – 7:3!


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři