Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

UK si vyšláplo na loňského vítěze Tipsport Uni Cupu!

První utkání v letošní sezoně čekalo na tým UK Hockey Prague na domácím hřišti proti Black Dogs Budweis. To znamená hned ze startu přípravy pořádný test. Jelikož Black Dogs dokázali loňský Tipsport Uni Cup ovládnout, byli jasnými favority na vítězství v utkání. V sestavě UK se také objevili nové tváře, které prošli TryOuty a měli v tomto utkání získávat první zkušenosti s univerzitním hokejem.

Utkání začalo velmi svižně, jak jsme zvyklí z předchozích vzájemných soubojů. Obě mužstva vyznávají útočný hokej, a tak mohli fanoušci sledovat v první třetině hned pět branek. Už v 5.minutě dostal do vedení reprezentaci Univerzity Karlovy „právník“ Frederic Hakl, který využil nepřesnosti v obraně Black Dogs a uklidil puk pod horní tyč budějovického brankáře Dvořáka. Hráči VŠTE chtěli karlovce vrátit jejich brzký úder, ale nedařilo se jim dostat přes dobře organizovanou obranu v bílých dresech. Další úder UK přišel ve druhé přesilové hře. Oliver Glitta vybojoval puk v rohu a našel osamoceného Dominika Havelku mezi kruhy. Ten střelou z první zvýšil na 2:0. Už za dvě minuty přišel dvojitý úder opět z hokejk UK. Nejprve Michal Maydl zakončil akci přes celé hřiště střelou mezi betony Dvořáka a o padesát vteřin později se trefil kapitán Filip Čmejla po přihrávce Milana Piovarčiho. V 16.minutě korigoval skóre z pohledu hostí v přesilové hře David Svoboda. První třetina nabídla atraktivní útočný hokej s pořádnou porcí gólů.

Ve druhé třetině jsme již tolik branek neviděli. Jedinou zapsal hostující Tomáš Vochozka, který snižoval na 4:2 ze samostatného úniku. To již v brance UK stál Kristián Novák, jenž nahradil dobře chytajícího Jakuba Balouna. Bohužel, první zákrok v utkání nebyl z jeho pohledu úspěšný. Z rychle obdržené branky se ale oklepal a při dalších zákrocích působil jistě a do konce druhé třetin již neinkasoval. Hosté byli po většinu druhé části lepším týmem, ale více než stažení náskoku UK na rozdíl dvou branek se jim vybojovat nepodařilo.

Ve třetí části se vrátilo na led ukáčko z první třetiny a kontrolovalo průběh zbytku utkání. Navíc se dostalo opět do čtyřbrankového vedení zásluhou Fredyho Hakla a Filipa Čmejli, kteří zaznamenali v utkání 2 branky a 1 asistenci. Jednu branku zaznamenal i jeden z nováčků v týmu Matyáš Šána, který ranou od modré vymetl šibenici branky hostí a podtrhl tak svůj velmi dobrý výkon. Black Dogs již dokázali v posledních čtyřech minutách dvěmi brankami pouze zmírnit porážku na konečný stav 7:4 ve prospěch týmu z hlavního města Prahy. Tým Univerzity Karlovy vstoupil do letošní sezony úspěšně vítězstvím nad favoritem.

Celkový dojem z utkání podtrhl velmi dobrý výkon nováčků v sestavě UK. Vypadá to, že hlavní trenér nebude mít vůbec lehkou pozici při výběru finální podoby sestavy pro základní část.

Už ve středu 18.8. mužstvo UK Hockey Prague odcestuje do Plzně na další utkání v rámci Tipsport Uni Cupu a o víkendu čekají hráče hned dva souboje. V sobotu nastoupí proti HC North Wings Ústí nad Labem a městskému rivalovi Engineers Prague, kteří mají za sebou dvě vydařená utkání.


UK Hockey Prague : Black Dogs Budweis 7:4

Branky a nahrávky: 5. Hakl (Čmejla), 12. Havelka (Maydl, Glitta), 15. Maydl (Halberštát, Šána), 15. Čmejla (Piovarči), 54. Čmejla (Havelka, Hakl), 56. Šána, 57. Hakl (Glitta, Piovarči) – 16. Svoboda D., 33. Prášek, 57. Svoboda D. (Koupal), 59. Pinkas (Tejko, Šuhaj)

UK Hockey Prague: Baloun (Novák) – Šána, Lelek, Kopenec, Havelka, Vávra, Glitta – Čmejla (C), Hakl, Piovarči – Jindra, Rudolph, Volf – Řezáč, Halberštát, Maydl – Brázda, Síla, Rendla

Black Dogs Budweis: Dvořák (Svoboda I.) – Grauer, Kohút, Krtek, Bouška, Svoboda D., Kubeš – Fučík, Pinkas, Prášek – Kaisler, Šafář, Kronus – Rolínek, Koupal, Tejko – Welser, Vochozka, Šuhaj.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři