Přesunout nahoru

HC North Wings se po necelém roce představí na domácím ledě, kde vyzvou plzeňské Akademiky

Ústí nad Labem -Po necelém roce se vrací na zimní stadion v Ústí nad Labem univerzitní hokej! HC North Wings odehráli své poslední domácí utkání v loňském roce, a to v říjnu proti českobudějovickým Black Dogs. V pondělí 16.8.2021 opět můžou vyrazit fanoušci na univerzitní hokej v Ústí nad Labem, jelikož k utkání Tipsport UNI Cupu dorazí plzeňští Akademici. Utkání startuje v 16:15 a jste na něj všichni srdečně zváni.

Přípravný Tipsport UNI Cup je v plném proudu a univerzitní týmy se poctivě připravuji na ULLH. Oba dnešní soupeři mají za sebou po jednom utkání. Akademici z Plzně nestačili na domácím ledě na Engineers Prague a inkasovali tvrdý direkt v podobě porážky 2:10! Hokejisté UJEP potkali v sobotu stejného soupeře. HC North Wings se utkali s Engiiners na jejich ledě, tedy na pražské Hvězdě. Dvě třetiny drželi ústečtí studenti se soupeřem krok, avšak poslední třetina nakonec rozhodla o vysokém vítězství Engiiners v poměru 7:3!

Akademici Plzeň jsou plzeňský univerzitní hokejový tým Západočeské univerzity a Lékařské fakulty v Plzni UK v Praze, který od sezony 2019/2020 hraje Univerzitní ligu ledního hokeje. Akademici Plzeň vznikli v roce 2014 na Lékařské fakultě v Plzni UK v Praze a zakládajícími členy byli Filip Malota a Vilém Franěk. Od roku 2014 také hráli Akademici evropskou univerzitní soutěž, kterou v létě roku 2019 vyměnili za první českou Univerzitní ligu ledního hokeje.

Sestavy z předešlého utkání Tipsport UNI Cupu:
HC North Wings: Šmehlík (Skokan) – Petržílka (A), Štěpánek, Balcar (C), Šimanovský, P. Jarý – Stuchlý, Jindra, Brandner – T. Jarý, Dytrych, Tůma – Sajdl, Pšenička, France

Akademici Plzeň: Černý (31. Sequens) – Šimůnek, Koco, Jankovský, Starý, Šperl, Soukup, Beer (C) – Šíma, Švec, Janda – Sulan, Markov, Rejzek – Králíček, Šiška, Šibra – Šucha

Pohled do minulosti

HC North Wings stihli v loňském roce sice pouhá čtyři univerzitní utkání, ale právě s plzeňskými Akademiky již měli tu čest. Stalo se tak v přípravném období opět v rámci Tipsport UNI Cupu. Na domácím ledě tenkrát slavili HC North Wings vůbec svou historicky první výhru, a to v poměru 4:1.

20.09.2020 Tisport UNI Cup
HC NORTH WINGS Ústí nad Labem - Akademici Plzeň 4:1 (3:0, 1:0, 0:1)
Branky: 8. Kuchař (Balcar), 9. Pšenička (Šebesta), 10. Sajdl (T. Jarý), 22. Petržílka (Brandner) – 58. Hřebík (Šibra, Šiška).


Fotogalerie

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři