Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

Trenér Engineers Kolář: Skládáme nový tým. Cíle? Druhé místo nikoho nezajímá

V šatně pražských Engineers panuje po náročném týdnu dobrá nálada. Tým vedený trenérským duem Kolář & Fuks zvládl náročný program na jedničku a ovládl všechny tři zápasy v rámci přípravného Tipsport Uni Cupu. Právě prvně jmenovanému jsme položili několik otázek k probíhající přípravě na sezónu Univerzitní ligy.

Dane, po třech zápasech Uni Cupu máte tři výhry a plný počet bodů. Co tobě jako trenérovi příprava zatím ukázala?

Dan Kolář: Je příjemné takto začít sezónu. S výhrami jsme samozřejmě spokojeni. Sice je to pouze příprava, kde zkoušíme dost nováčků, které potřebujeme prověřit, ale řekli jsme si, že chceme vyhrát úplně každý zápas. Dali jsme klukům šanci poprat se o místo v soupisce na sezónu a určitě budeme mít ještě dost zamotanou hlavu s tím, koho nakonec v týmu necháme a kdo se s námi bude muset rozloučit. 

Co říkáš na to, že se týmu daří střelecky? Vstřelili jste 20 gólů za 3 zápasy.

DK: Je skvělé, že nám to tam padá. Prosazují se i nováčci. Zatím je dost vidět, že se jedná o přípravu a hra je plná chyb v obraně a nedůrazu. To jak na naší straně, tak na straně soupeřů. Popravdě v druhém i třetím zápase jsme měli tutové šance na deset gólů. Je potřeba tyto šance proměňovat v góly, později v sezóně, až jich bude méně, by nás to mohlo mrzet. Ale stále jsme teprve na startu, kluci dlouho žádné zápasy nehráli a my věříme, že tu koncovku ještě pořádně vyladí.

Opět máme v týmu dost nováčků. Jak bys zhodnotil jejich zapojení?

DK: Jelikož se nedá o minulém ročníku mluvit jako o plnohodnotné sezóně, tak i hráče, kteří k nám přišli před rokem, bereme jako nováčky. Z první titulové sezóny tu moc hráčů není, skončilo celkem 17 hráčů. Každopádně věřím, že ty nové tváře vybereme správně. Procházíme generační obměnou, skládáme nový mladý tým, který se zatím jeví velmi dobře.

Hokej tu nebyl dlouhou dobu. Jak těžké je dostat do týmu opět správné návyky? 

DK: Na klucích bylo vidět, jak jim chybí nejen sport, ale i ta kabina a společné srandičky kolem. Občas si přijdu jak na základce, když se sejdou děti po dvou měsících prázdnin a vypráví si, kde všude byly a co zažily. Všichni ale mají motivaci makat a v tréninku pracují naplno.

V sobotu nás čeká připrava proti Hvězdě, za kterou hraješ Krajský přebor. Vypíšeš nějakou speciální sázku?

DK: Nic v plánu vypisovat nemám. Budu na střídačce Engineers jako trenér, hraní musí jít tentokrát stranou. Hlavně si přeji, aby se nikdo nezranil a my mohli se všemi hráči počítat do dalšího dne do zápasu s Karlovkou.

Hlavní část sezóny se pomalu ale jistě blíží. S jakým cílem do ní půjdete? Které týmy podle tebe budou největšími soupeři?

DK: Jak jsem řekl, chceme vyhrát každý zápas a je nám jedno, proti komu bude. Cíl máme zcela jasný, druhé místo nikoho nezajímá. Každý tým se snaží posílit a být co nejlepší. My tuhle výzvu s radostí přijímáme. Pevně věřím, že máme kvalitu na to, dojít si opět až pro titul.

Děkujeme za rozhovor.


Další přípravná utkání čekají na svěřence Dana Koláře už tento víkend. Obě utkání bude hostit ZS Hvězda: 

Sobota, 19:00, Engineers vs. HC Hvězda

Neděle, 12:00, Engineers vs. UK Hockey Prague (Tipsport Uni Cup)

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři