Přesunout nahoru

HC North Wings vynulovali Akademiky a slaví první výhru sezony

Ústí nad Labem – K prvnímu domácímu utkání HC North Wings v sezoně dorazili na ústecký zimní stadion v rámci přípravného Tipsport UNI Cupu plzeňští Akademici. Opatrná první třetina branku nepřinesla, poté se však začali prosazovat domácí HC North Wings, kteří nakonec přehráli svého soupeře rozdílem tří branek. Velké absolutorium zaslouží Ondřej Skokan, který soupeře z Plzně vynuloval.

1.kolo Tipsport UNI Cup, po 16. 8. 2021, 16:15

HC North Wings Ústí nad Labem - Akademici Plzeň 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Branky: 22. Bartoš (Tůma), 40. Gottfried (Harkabus, Brandner), 60. Harkabus (Jindra, Sajdl).

Sestavy:
HC North Wings Ústí nad Labem:
 Skokan (Šmehlík) – Straka, Balcar (C), Jarý Pavel, Štěpánek, Stuchlý, France, Šimanovský, Šebesta – Jarý Tomáš, Jindra, Gottfried – Sajdl, Dytrych, Polák (A) – Bartoš, Tůma, Brandner – Pšenička, Harkabus.

Akademici Plzeň:
Štekr (Sequens) – Beer (K), Šperl, Koco, Starý, Prachař, Jankovský, Soukup – Králíček, Šefl (A), Říha – Straka, Janda, Šiška, Sulan.

Rozhodčí: Biedermann – Zítka, Janíček Jakub.

Report:
Hodně opatrně začalo první domácí utkání HC North Wings v sezoně. Oba týmy hrály ze zajištěných obran. Ve čtvrté minutě přišla první možnost utkání, když se z mezikruží dostal sám před brankáře Jonáše Štekra Jan Jindra, ale jeho pokus hostující brankář lapil. V polovině první periody měl poté další domácí šanci, opět z mezikruží Tomáš Jarý, ale ani on nevyzrál na brankáře Akademiků. A když se v závěru třetiny neujala ani dorážka Patrika Brandnera odcházely oba týmy do kabin za bezbrankového stavu.

Do druhé třetiny vstoupila Křídla Severu výborně! Hned ve druhé minutě se po přihrávce Jana Tůmy radoval z branky Dan Bartoš – 1:0! Až těsně před polovinou utkání se do obrovské šance dostali Akademici, ale Jan Šperl z dobré pozice branku přestřelil. Poté přišla výborná přesilovka plzeňských studentů, ale brankář David Šmehlík svůj tým několikrát podržel. Trest přišel v závěru druhé třetiny, když se po krásné kombinaci, až do kuchyně radoval z branky domácí Pavel Gottfried – 2:0!

Ve třetí třetině to byla one man show od domácího brankáře Ondřeje Skokana. Postupně vychytal Martina Straku, Davida Prachaře. Pět minut před koncem se roztáhl v brankovišti a kryl velkou šanci Jankovského. Akademici v závěru ještě sáhli k risku bez brankáře, ale i v tomto případě pochytal několik dorážek domácí brankář Ondřej Skokan, který si zaslouženě připsal čisté konto. Nakonec domácí ještě dokázali sedm vteřin před koncem navýšit skóre, když se trefou do prázdné branky prezentoval Matěj Harkabus – 3:0!


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři