Přesunout nahoru

Na třetí pokus Akademici vítězí

Do třetice všeho dobrého se Akademikům podařilo prolomit prokletí Uni Cupu a zvítězit. Na domácím ledě porazili UK Hockey Prague 5:1.

Aktivněji do utkání vstoupili hosté, kteří Štekra zasypali řadou střel, ani jedna se však neujala. Naopak domácí udeřili v polovině první třetiny. Ránu Jana Šefla vyrazil brankář Novák jen před sebe, kde prokázal důraz David Markov a uklidil kotouč do odkryté klece. 1:0. První třetina byla plná hokeje nahoru a dolu, ale ze všech šancí se ujala jen dorážka Davida Markova. Favorit utkání tedy do šaten odcházel s jednobrankovým mankem.

Povzbuzeni vedením vletěli plzeňští do druhé třetiny a po šesti minutách hry odskočili do dvoubrankového vedení. Šibra prokázal zručnost kardiochirurga, když uloupil kotouč hostím a společně se Švecem prchl do situace dva na jednoho. Šibra přesně předložil kotouč Jakubovi Švecovi, který backhandovým blafákem překonal brankáře hostí a upravil na 2:0. S odpovědí tým z hlavního města příliš dlouho nečekal. Po necelých dvou minutách propálil od modré čáry Martin Dlabola vše, co mu stálo v cestě a snížil na 2:1. Ani Akademici nenechali nic náhodě a po minutě a třinácti vteřinách si vzali dvoubrankové vedení zpět. Jan Šibra sebral kotouč ve středním pásmu, zatáhl ho do třetiny a nahrávku, kterou hledal před brankou Martina Straku, si srazili hráči UK za svého brankáře. 3:1. Předčasný dárek k narozeninám od hráčů UK Hockey Prague dostal Štěpán Říha, kterého před prázdnou bránou našel jeden z hostujících obránců, a ten neodmítl a upravil na 4:1. Druhá třetina tedy vyšla Akademikům na hezkou dvojku a do třetí třetiny šli s vedením 4:1.

Začátek třetí třetiny nám zase nabídl hokej nahoru a dolu. Definitivní zlomení odporu přišlo po čtyřech minutách třetí třetiny, kdy Štěpán Říha zblokoval střelu, dostal se do úniku a svým druhým gólem v zápase upravil na 5:1.

Akademici tedy zlomili prokletí Uni Cupu a poprvé vyhráli.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři