Přesunout nahoru
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

HC MUNI vstupuje do nové sezóny s novými posilami

Tým z brněnské Masarykovy univerzity stojí v této sezóně před velkou výzvou. O několik legend sice přijde, letošní try-out před začátkem sezóny dává vedení i fanouškům naději, že pomyslnou štafetu přeberou mladí a nadějní nováčci. Jednoho z nich se nám podařilo také vyzpovídat. Kolik lidí se na letošní try-out přihlásilo? A co do týmu táhne studenty informatiky? I to se dozvíte v tomto článku.

Zatímco minulý rok bylo po intenzivní čtyřdenní dřině rozhodnuto, jaká sestava bude hájit medvědí barvy, letošní ročník try-outu je odlišný. Trenéři vybírají vhodné hráče postupně. „Spousta kluků byla na ledě po deseti měsících, proto jsme všem dali šanci ukázat se a nechtěli jsme si dělat názor na základě jednoho tréninku,“ uvedl Patrik Matov, který má organizaci try-outu na starost. První srpnový týden čekaly hokejisty tři herní tréninky na ledě. Následně začala i fyzická příprava na suchu a v polovině měsíce dostali hráči příležitost ukázat se také v zápase.

„Během prvních dvou týdnů se na ledě vystřídalo asi 35 hokejistů,“ řekl Patrik. Zhruba polovinu tohoto počtu tvoří nováčci. „Letos máme menší generační obměnu, kdy odešlo do studentského důchodu několik dlouholetých stálic, takže oproti minulým sezónám je prostor v týmu pro nováčky o něco větší,“ zhodnotil Patrik. Celkem mají trenéři k dispozici asi 40 hráčů. „Finální sestava bude s největší pravděpodobností v průběhu září, zatím tedy nikdo nemá jisté místo v týmu,“ sdělil Patrik. Rozhodování, koho z týmu vyřadit, nebude snadné. Medvědům se totiž v přípravném Tipsport UNI Cupu daří. Po hladkém vítězství 7:2 nad olomouckým univerzitním mužstvem, si hokejisté Masaryčky vyšlápli také na brněnské rivaly z VUT, které porazili 5:3. Další zápas je čeká v pondělí, kdy vyzvou pardubické Riders.

Informatik v drese s tlapou

Mezi nové medvědy se po letošním tryoutu probojoval i devatenáctiletý Kryštof Bednařík. Budoucí student Fakulty informatiky na Masarykově univerzitě s hokejem začínal v Uherském Brodě, ale všechny mládežnické kategorie pak odehrál v barvách Zlína. O tom, že by se rád podíval do Univerzitní ligy a oblékl modrobílé dresy HC MUNI začal přemýšlet ještě před tím, než vůbec odmaturoval.

Co tě vedlo k tomu se do try-outu HC MUNI přihlásit?

Už v zimě, v době korony, jsem se díval dopředu a rozmýšlel se, co podniknu po maturitě. Rozhodl jsem se, že se budu chtít zaměřit na studium a tím pádem hokej bude muset trošku ustoupit. Nevím, jestli bych zvládl studovat tak těžký obor a do toho hrát hokej na profesionální úrovni, ještě třeba ve Zlíně, kam bych musel pravidelně dojíždět. Univerzitní liga mi tak přišla jako nejideálnější cesta. Proto jsem si už v předstihu sehnal e-mail a vedení týmu kontaktoval s tím, že bych za medvědy rád hrál.

Stejně jako všichni ostatní zájemci o místo v týmu ses se i ty zúčastnil třídenního try-outu na začátku srpna. Jak moc byl pro tebe náročný?

Try-out náročný byl, ale naštěstí v kabině je výborná parta mladých a chytrých lidí, se kterými je velká legrace. Díky tomu nebyla atmosféra tak upjatá, celkově jsem si samotný, i když pro mě velmi důležitý, try-out moc užil.

Předcházela samotnému try-outu u tebe nějaká speciální příprava nebo tréninky?

Upřímně jsem se na něj nijak zvlášť nepřipravoval, protože mě dva měsíce trápilo zranění třísla, se kterým i teď ještě trochu bojuju.

Přestože soupiska týmu není ještě zdaleka finální, strávili jste spolu s ostatními spoluhráči už spoustu času. Jaká je v kabině atmosféra a jak si s ostatními zatím rozumíš?

Nálada je parádní, starší a zkušenější hráči pomáhají těm mladým a novým, nikdo nemá s nikým problém. Není tady žádná závist ani pohrdání, všichni jsou moc přátelští. Všichni si užíváme, že můžeme hrát hru, kterou máme tak rádi. I realizační tým nám pomáhá a máme všechno, co potřebujeme. Řekl bych, že v kabině funguje vše tak, jak by fungovat mělo.

Máš nějaký hokejový sen, který by sis rád splnil?

Hokej jsem hrál vždycky hlavně proto, že mě to extrémně baví. Teď se chci věnovat hlavně studiu. Pokud nějaký hokejový sen mám, tak asi jen ten, abych mohl hrát a bavit se hokejem s fajn partou co nejdéle!

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři