Přesunout nahoru

Akademici těsně podlehli Black Dogs

Páteční večer nám nabídl vyrovnaný souboj mezi plzeňskými Akademiky a budějovickými Black Dogs. Šťastnější z tohoto klání nakonec vyšli domácí a zvítězili 4:3.

Úvodní tlak přišel ze strany domácích. První větší šance přišla po přihrávce Miroslava Tejka, který našel tandemem Rolínka, ten ovšem branku těsně minul. Hráči Black Dogs v první polovině první třetiny zasypali Černého řadou střeleckých pokusů, ale plzeňský brankář vytáhnul několik skvělých zákroků. První šance Akademiků přišla v deváté minutě, kdy štěstí zkoušel Rejzek. Jeho pokus však branku neohrozil. Ani dvě přesilové hry Budějovic se neujaly, a tak šly oba týmy do kabin se smírným stavem 0:0.

Lépe do druhé dvacetiminutovky vstoupili opět domácí. Po půl minutce hry orazítkoval tyčku Tomáš Vochozka. Odpovědí bylo Prachařovo nahození od modré čáry, které ale zlikvidoval brankář Dvořák. V přesilové hře budějovičtí opět hrozili, ale Černý jejich pokusy zlikvidoval. První branka zápasu padla v polovině druhé periody. Po chybě Akademiků ve středním pásmu se dostal do brejku Miroslav Tejko, který blafákem překonal Černého. 1:0. Akademici dárečky nešetřili. Hned po sedmnácti vteřinách klopýtl ve vlastním pásmu obránce hostí a Matyáš Welser pelášil na branku. Jeho pokus sice Černý bravurně vychytal, ale na dorážku Jakuba Šafáře byl krátký. Akademici tak během chviličky prohrávali o dvě branky. Odpověď přišla v přesilové hře pět na tři. Skrumáže před svatyní domácích využil David Markov a snížil na 1:2. Druhá třetina nám tedy nabídla tři branky a do třetí části se šlo s výsledkem 2:1.

Stejně jako do druhé třetiny vletěly Budějovice i do té třetí a opět pomohla Akademikům branková konstrukce. Tu tentokrát rozezněl Lukáš Prášek. Ve čtyřiašedesáté minutě zahrozil Jan Rejzek, který mířil chytře do protipohybu Dvořáka. Ten ale dokázal zasáhnout. Krátce před polovinou poslední třetiny odskočili domácí na rozdíl dvou branek. Střelu Rolínka od modré čáry tečoval mimo dosah Černého Lukáš Prášek. 3:1. Akademici se snažili dostat na dostřel, ale ve vlastním oslabením vyslal Martin Koupal do brejku Tomáše Vochozku, který se nemýlil. 4:1. Akademici to ale nezabalili. Za obranou se zapomněl Jakub Švec, který upláchl obráncům, a poté našel před brankou Jana Šefla, který zavěsil a snížil na 4:2. Naději vykřesal dvanáct vteřin před koncem David Prachař, který jako správná uklízečka zametl do branky Říhovu střelu a snížil na rozdíl jediné branky. Akademici zkusili power play, ale ani tento pokus nepřinesl vytoužené vyrovnání. Akademici tak po vypjatém boji padli s obhájci titulu 3:4.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři