Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Na co se mohou těšit fanoušci Engineers? Hokej, nabídky praxe, Slavia Praha nebo ples. Tombola? Bude!

Nová sezóna Univerzitní ligy klepe na dveře a všichni se určitě těšíme, že si po dlouhé pauze užijeme studentské bitvy naplno, společně s fanoušky na zimáku a vším, co k tomu patří. Kromě zápasů se ale Engineers věnují i dalším aktivitám mimo led, které také stojí za zmínku. Pojďme si krátce shrnout, co nás všechno v nejbližší době čeká a nemine.

Hned na začátku musíme zmínit, že aby sezóna vůbec proběhla, je důležitá podpora našich partnerů, konkrétně Generálního partnera AKKA a Hlavního partnera Suntel group (Backbone). Komunikaci se sponzory má v Engineers v kompetenci Tomáš Hlaváč: „Moc si vážíme toho, že naši partneři mají v náš projekt důvěru a i přes těžký rok se rozhodli nás nadále podporovat. Na oplátku vynaložíme maximální úsilí k tomu, aby se jim to vrátilo. Máme v plánu opět různé společné aktivity, nejen na našich zápasech, ale i na studentských akcích. Doufáme, že proběhnou v normálním režimu. Dlouhodobě říkáme, že naším cílem je propojovat firmy se studenty a nabízet různé možnosti praxe u našich partnerů, ať už jde o různé přednášky, workshopy nebo přímo pracovní příležitosti. Z minulých let máme na co navazovat a víme, že to funguje. A také bych byl rád, kdybychom se po dlouhé době zase společně sešli na nějakém pěkném místě a navázali na naše galavečery. Pokud to půjde, zkusíme uspořádat ples. Tombola samozřejmě bude!

A teď už plynule přejdeme k tomu, co čeká na fanoušky. Jako jeden z hlavních bodů se určitě nabízí připomenout spolupráci s HC Slavia Praha. S tradičním hokejovým klubem jsme před loňskou sezónou podepsali memorandum o spolupráci, ale kvůli Covidu a zrušení celého ročníku bohužel nebyl prostor představit a realizovat plánované společné aktivity. Na ty tedy určitě přijde čas nyní. Věříme, že pokud máme ve fanouškovské základně nějaké fans Sešívaných, určitě je potěšíme. Třeba tím, že na našich zápasech nebo studentských akcích budou moci soutěžit o ceny nebo volné vstupenky na zápasy Slavie. Znovu využijeme také legendární stadion Eden, kde bychom chtěli hrát další Bitvu o Prahu s UK Hockey Prague, snad už konečně s diváky. Jak jistě víte, loni epidemie překazila plány nejen nám i zhruba 2500 fanouškům, kteří si na derby v předstihu zakoupili vstupenku. Utkání sice vysílal kanál ČT Sport, ale bez diváků v hledišti to prostě nebylo ono. Snad se tedy o atmosféru univerzitního hokeje podělíme se zbytkem republiky letos.

Kromě aktivit spojených přímo se zápasy máme se Slavií v plánu také spolupráci v oblasti vzdělávání mladých hráčů. „Chceme mladým klukům z juniorky a dorostu formou krátkých přednášek nebo exkurzí představit univerzitní hokej a celkově život na univerzitě. Je to možná smutné, ale statisticky se z nich profesionálnímu hokeji bude věnovat jen malé procento. Univerzitní hokej je ale právě ta cesta, kterou by se ti kluci mohli případně vydat. My jsme tu možnost ještě neměli, ale dnešní středoškoláci už si mohou vybírat VŠ i podle toho, kde chtějí hrát. Chceme jim to představit trošku zábavnější formou, než bývá zvykem na středních nebo různých na dnech otevřených dveří a veletrzích, kde dostanete propisku na cestu. Zkrátka bez zbytečných řečí a ukázat realitu, protože ta je skvělá sama o sobě. Věřím, že je to zaujme a třeba se některý z nich ukáže v našem dresu už příští rok.“ říká Marek Herna, marketingový manažer Engineers.

S rozvolněním přichází také možnost pořádat větší studentské akce. Jednou z nich by měl být tradiční Strahov Open Air pořádaný Studentskou Unií ČVUT. Na tom bychom se určitě chtěli ukázat a návštěvníkům dát možnost předvést, jak to umí s hokejkou. Detaily ještě plánujeme, určitě se je dozvíte včas na našich profilech. Zároveň také doufáme, že to nebude jediná podobná akce na podzim. Jedna velká se už ale rýsuje a je jí opět Hokejová bitva, ve které naši hráči nastupují v dresech svých univerzit. Určitě jedna z TOP akcí, o kterou by žádný student neměl přijít.

Jak jistě víte, dlouhodobě se klub věnuje i charitativním akcím. Tou hlavní zůstává pořádání Vánoční sbírky pro DRS Zvonek v Kladně. „Se sbírkou počítáme samozřejmě i letos. Aktuálně jednáme o zapojení jednoho významného partnera. Pokud to vyjde, celé bychom to posunuli na úplně jiný level.“ dodává Marek Herna.

A na co se můžete těšit tam, kde trávíte nejvíce času, tedy na sociálních sítích? Odpověď přináší Marek Herna: „V první řadě doufáme, že se zápasy odehrají s diváky, což obecně tvorbu contentu dost ulehčuje :). Plánujeme fanoušky více informovat o dění v týmu nejen formou článků. Chtěli bychom také nabídnout studentům více pohledů do zákulisí hokejové šatny, ale také univerzit. Stále hledáme nové a nové fanoušky, proto se musíme vydat přímo za nimi. Věřím, že nám v tom pomohou i marketingová oddělení univerzit, fakult, nebo dalších studentských spolků.“

A co náš čeká v nejbližší době?

Už tuto sobotu se můžete těšit na čtvrtfinále Tipsport Uni Cup, které odehrajeme od 16:00 na Hvězdě. Soupeřem nám bude vítěz utkání mezi HC North Wings Ústí n.L. (UJEP) a Akademiky z Plzně.

Základní část začne na konci září. V prvním utkání narazíme na pardubické Riders a ve druhém hned na silný tým HC MUNI Brno.

Na startu semestru se můžete stavit na již zmiňovaný Strahov Open Air, kde najdete náš stánek ale samozřejmě také kvalitní hudbu, jídlo a pití.

Zároveň bychom vám brzy chtěli představit naše nováčky, ale o tom zas příště..

O všech akcích se dozvíte na našem Facebooku nebo Instagramu!


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři