Přesunout nahoru

Křídla Severu letí do čtvrtfinále Tipsport UNI Cupu!

Ústí nad Labem – V rámci nadstavby Tipsport UNI Cupu změřil síly tým HC North Wings s Akademiky z Plzně. A i v tomto měření sil se tým Akademiků ukázal jako oblíbený soupeř Křídel Severu. I potřetí se totiž ve vzájemném střetnutí radovali domácí HC North Wings. Podruhé v letošní sezoně ve vzájemném souboji udržel brankář Ondřej Skokan čisté konto a po výhře 3:0 letí do čtvrtfinále Tipsport UNI Cupu hokejisté UJEP! Tam se utkají s týmem Engineers Prague, a to na jejich ledě již tuto sobotu v 16:00.

Nadstavba Tipsport UNI Cup, st 01. 09. 2021, 18:30

HC North Wings Ústí nad Labem - Akademici Plzeň 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky: 8. Štěpánek (Bartoš), 26. Jindra, 42. Jindra (Bartoš, Gottfried)

Sestavy:
HC North Wings Ústí nad Labem:
Skokan (Šmehlík) – Balcar (C), P. Jarý, Straka, Štěpánek, Petržílka, Šimanovský, Šebesta – Bartoš, Brandner, Amirov – Kuchař (A), T. Jarý, Jindra – Pšenička, Sajdl, Polák (A) – Gottfried

Akademici Plzeň: Černý (Sequens) – Jankovský, Starý, Marguš, Prachař, Koco, Šimůnek, Zelenka, Beer (C) – Hřebík, Šiška, Říha, Šibra, Šefl, Markov, Princl, Králíček, Šucha

Rozhodčí: Hlinka – Goltsch, Sýkora

Report:
Nadstavbové utkání přineslo souboj domácích HC North Wings a hostujících Akademiků z Plzně. Úvod utkání přinesl první vzrušení v osmé minutě. Vyloučení hostujícího Hřebíka potrestal po minutě přesilové hry Martin Štěpánek, jenž zužitkoval přihrávku nejproduktivnějšího domácího hráče Dana Bartoše – 1:0! Do konce první periody měli i hosté možnost dvou přesilových her, ale recept na brankáře Skokana nenašli. Do kabin šli tak spokojenější domácí Křídla Severu.

Do druhé třetiny měla opět dobrý vstup Křídla Severu. V pětadvacáté minutě se dokázal v oslabení prosadit Jan Jindra, který ujel do samostatného úniku a bekhendovou kličkou zvýšil vedení domácích již na – 2:0! V polovině druhé periody opět museli domácí přežít dvě těžká oslabení, ale v brance kraloval brankář Ondřej Skokan a po druhé třetině, stejně jako v minulém utkání, držel čisté konto.

Lahůdka z domácích hokejek přišla na začátku třetí třetiny. Nádhernou kombinaci na jeden dotek zakončil svou druhou brankou v utkání Jan Jindra. Asistovali mu úspěšně Dan Bartoš a Pavel Gottfried – 3:0! Kouzlo domácího fantoma Ondřeje Skokana mohl deset minut před koncem Štěpán Říha, ale jeho dělovku z mezikruží lapil skvělý domácí brankář betonem. V závěru měl ještě chuť výsledek vyšperkovat Dan Bartoš, ale jeho samostatný únik zakončení ála Tomáš Hertl lapil brankář Jiří Černý. To nic nezměnilo na tom, že po výhře 3:0 letí Křídla Severu do čtvrtfinále Tipsport UNI Cupu. 


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři