Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Západočeské klání zvládl lépe Cheb

Páteční večer v Chebu nám nabídl velice vyrovnanou partii mezi zástupci třetí nejvyšší soutěže v České republice a Univerzitní ligy ledního hokeje. Šťastnější byli nakonec domácí, kteří zvítězili 5:3.

Vstup do zápasu se Akademikům vůbec nevydařil. Hned ve druhé minutě se po přihrávce Vojty Šika prosadil Vojtěch Kropáček a otevřel skóre zápasu. V sedmé minutě to byl opět Stadion, který udeřil. Šimon Krutina našel v předbrankovém prostoru Petra Rozhona, který propálil Štekra podruhé. Třicet čtyři vteřin na to už vedl Cheb o tři branky. Pěknou a svižnou kombinaci domácích zakončil do odkryté klece Radek Prošek. Stadion tak vedl po sedmi minutách hry 3:0. Akademici poté několikrát zahrozili během přesilové hry. Nahození od modré čáry tečoval Dominik Beer, ale brankář Vecka kotouč dokázal polapit. Poté takřka do prázdné brány střílel David Prachař, ten však rozvlnil jen boční síť. Dvacet vteřin před koncem první periody ještě dostali chebští výhodu trestného střílení. To ovšem skončilo na betonech Jonáše Štekra. Do kabin tedy odcházely týmy za stavu 3:0.

První polovina druhé třetina byla plná šancí a hokeje nahoru a dolu. Snížení přišlo v devětadvacáté minutě. Filip Králiček po přihrávce Jakuba Šuchy práskl do vrtícího se kotouče a vymetl levou šibenici Veckovi svatyně. Akademici se tak dostali na kontaktních 3:1. I Plzeňanům bylo nabídnuté trestné střílení po učebnicovém „šroubováku“ kapitána domácích. Matěj Morawetz ale na Vecku v tomto případě nevyzrál. Ve třicáté páté minutě začalo svítat na lepší čas. Klatovská akvizice v barvách plzeňských študáků sehrála přesilovku na výbornou. Martin Fořt to vzal z pravého kruhu na sebe a slovy Jakuba Koreise trefil „vikejř jako kráva“. Plzeňští snížili na rozdíl jediné branky. O tři minuty později ale Cheb opět odskočil. Na brankovišti se nejlépe zorientoval Vojtěch Šik a vrátil Chebu dvoubrankové vedení. Po druhém dějství tedy na hodinách svítilo skóre 4:2.

Akademici nastoupili do třetí části s dvoubrankovým deficitem a snažili se utkání ještě zdramatizovat. Jenže v padesáté minutě utkání využil Stadion přesilovou hru a zvýšil svůj náskok na rozdíl tří branek. Troškovu střelu od modré čáry tečoval mimo dosah Štekra Martin Trapl. Akademici utkání nezabalil a pět minut před koncem se zničehonic objevil sám před Veckou Matěj Morawetz, který na druhý pokus brankáře domácích ošálil a backhandovým blafákem snížil na 5:3. Víc už se toho v pátečním klání nestalo, a tak se Akademikům ani tentokrát nepodařilo druholigový Cheb porazit.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři