Přesunout nahoru
čt 4. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Engineers se do finále nepodívají. Utkání plné obratů ovládla Olomouc

V neděli se na Hvězdě odehrálo semifinále přípravného turnaje Tipsport Uni Cup, ve kterém domácí Engineers Prague přivítali studenty Univerzity Palackého z Olomouce. V utkání oba týmy vedly o dva góly, přesto se muselo do prodloužení. V tom hosté rychle využili přesilovku a mohou tak slavit postup do finále. V něm se střetnou s HC MUNI z Brna. Na Engineers nyní čekají poslední dva týdny přípravy před ostrým startem Univerzitní ligy.

Inženýrům se ani na druhý pokus nepodařilo probojovat do finále Tipsport Uni Cupu. Po loňské semifinálové prohře s pozdějším vítězem přípravného turnaje Black Dogs Budweis jim v letošním ročníku vystavila stopku Olomouc.

Do zápasu nastupovali domácí Pražané jako velcí favorité, nicméně ten, kdo sleduje podrobně univerzitní hokej určitě věděl, že právě zde papírové předpoklady platí o něco méně, než v profesionálních soutěžích. Týmy se každoročně obměňují o nové studenty a rozdíly mezi favoritem a outsiderem se mohou smazat prakticky vhozením úvodního buly. A jeden z takových příběhů napsala v neděli právě Olomouc.

První třetina moc šancí nenabídla, mírně aktivnější byli sice domácí, ale jediným střelcem byl olomoucký Zmeškal, který v závěru třetiny otevřel skóre. Na něj poté v úvodu druhé části navázal Vaňo a hosté překvapivě vedli 2:0! Poté se však nechali několikrát vyloučit a Engineers trestali. Přesilové hry využili Vobořil a Jakub Najman a bylo vyrovnáno. Na ně poté navázal ještě povedeným gólem Vojtěch Matějka a Engineers rázem vedli 3:2 - legendární Csaplárova past sklapla. Bohužel pro domácí ale do konce zápasu zbývalo ještě odehrát poslední třetinu. Vstup do ní měli sice parádní, na 4:2 zvýšil ve vlastním oslabení Blažek, ale závěr zápasu Engineers nezvládli. HC UPOL se podařilo velmi rychle vstřelit kontaktní gól, z dorážky se prosadil Sup. Následovala pasáž bez šancí a vypadalo to, že si domácí vedení pohlídají. Z ničeho nic se ale hosté dostali do přečíslení 2 na 1 a Martin Pěcha 5 minut před koncem vyrovnal na 4:4! A tento hráč byl i u rozhodujícího momentu 20 vteřin před koncem základní hrací doby. Nevybíravě ho totiž u mantinelu sestřelil Matějka, za což vyfasoval pětiminutový trest. Olomoučtí si počkali na prodloužení, ve kterém nabídnutou šanci dlouhé přesilovky nepohrdli a po 43 vteřinách rozhodl o postupu hostů Dominik Dubovči.

Olomouc se ve finále Tipsport Uni Cupu utká s HC MUNI, která si poradila s Black Dogs Budweis v poměru 7:3.

Na Engineers nyní čekají poslední 2 týdny přípravy na ostrý start ligy, ve kterém se utkají s Pardubicemi.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři