Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

UK rozšířilo soupisku o spoustu zajímavých jmen!

Přípravné období v týmu UK bylo opět ve znamení výběru nových hráčů, kteří by měli zacelit prostor v sestavě po úspěšně vystudovaných hráčích. Takzvaný hon na nováčky probíhal od začátku srpna až do poloviny září a konečná nominace se nerodila vůbec lehce. Zájem o místo v mužstvu nejstarší univerzity ve střední Evropě byl opět obrovský a management týmu neměl vůbec snadné rozhodování, jelikož úroveň hráčů byla hodně vyrovnaná.

Realizační tým rozhodující o podobě mužstva, jmenovitě hlavní trenér Aleš Hybner a sportovní manažer Josef Vošahlík, měl opět možnost vybírat z více než padesáti uchazečů a úroveň hráčů byla vyrovnanější než v předchozích letech. I proto pojal tým UK předsezónní turnaj Tipsport UniCup jako možnost k otestování vybraných hráčů v zápasových podmínkách, ve kterých se ukáže, kdo má potřebnou výkonnost v působení v univerzitní lize. „Tipsport UniCup bereme jako nejlepší možnou variantu, jak vyzkoušet hráče v utkáních, abychom mohli vybrat nejlepší možný tým do nadcházející sezóny. A tento ročník naše očekávání splnil do puntíku,“ hodnotí předsezónní turnaj sportovní manažer UK.

Mezi známými oporami v týmu Univerzity Karlovy, kterými beze sporu jsou kapitán Michael Klinger, Filip Čmejla, Martin Dlabola, Filip Rubeš, Dominik Havelka, Milan Bořík nebo brankář Kristián Novák budou v mužstvu kroutit už svou třetí sezonu i Jiří Halberštát, Oliver Glitta, Frederic Hakl a Benjamin Velas. Na tyto hráče bude hlavní trenér Aleš Hybner hodně spoléhat, jelikož zkušenosti jsou v univerzitním hokeji velmi důležité. Tito hráči by měli být lídry týmu a pomoci dobrému výsledku v nadcházející sezoně.

Hráči, kteří zapíšou do svých statistik druhou sezonu v univerzitním hokeji, avšak bez výrazných zkušeností v této soutěži, která díky omezenému sportování během pandemie Covid-19 v podstatě neproběhla, budou bojovat o svou pozici v mužstvu stejně jako čerství nováčci. Do této skupiny patří útočník David Volf, který má zkušenosti ze zahraničních lig, kde si vyzkoušel angažmá v prestižní akademii Salzburku nebo 1.norské ligy. Se zkušenostmi ze zahraničí v minulém ročníku rozšířili tým šikovný obránce Marek Novák a důrazný útočník David Rudolph a Viktor Martínek. Zkušenosti a přehled ve hře si trenér slibuje od Honzi Bečky. I další hráči přinášejí do týmu UK cenné zkušenosti z třetí nejvyšší soutěže a to, Aleš Řezáč z Tábora, Matyáš Rendla z Řisut a Michal Maydl ze západočeského Chebu.

Starší hráče doplní nováčci, kteří prokázali své kvality v přípravných utkáních. Tento rok se jedná o výrazné rozšíření soupisky mužstva, a to na všech postech. Nejen z důvodu řádného plnění studijních povinností, které nedovolí občas hráčům odcestovat na soutěžní utkání, ale také vzhledem možným komplikacím v souvislosti s hygienickými opatřeními. Nových hráčů je v současném týmu UK dvanáct. I mezi nimi se najdou borci se zkušenostmi s druhou nejvyšší soutěží. Do statistik Chance ligy se nejvíce zapsal David Jindra, který nastupoval v posledních dvou sezonách za Stadion Litoměřice, kde si ve 32 startech připsal 12 bodů. A své kvality prokazoval i v přípravných utkáních. Dalšími dvěma hráči, kteří měli ve své kariéře možnost okusit druhou nejvyšší soutěž je odchovanec jihlavského resp. slávistického hokeje obránci Daniel Piskač a Michal Chládek. Druholigové starty aktuálně společně s působením v univerzitní lize bude zapisovat útočník pražské Kobry Václav Zídek nebo obrovitý obránce Jakub Kopenec.

Tento rok se sešel tým s opravdu pestrou hokejovou minulostí, který slibuje zajímavou podívanou v každém utkání. "Velmi se těším na práci s letošním týmem. Má v sobě ohromný potenciál a věřím, že jej dokážeme naplnit a budeme předvádět v sezoně kvalitní výkony. Důležité je, aby nás to všechny bavilo a hokej si spolu užívali," přeje si trenér Aleš Hybner. Třeba přijde v tomto roce i výraznější úspěch, který je od největší univerzity v České republice očekáván. Ale, jak ukázal Tipsport UniCup, na borce nečeká vůbec snadná sezona a výsledky napovídají, že bude letošní ročník velmi vyrovnaný.

Soupiska UK Hockey Prague 2021/22

Brankáři: Kristián Novák, David Mašek, Jakub Baloun, Adam Dusil

Obránci: Michael Klinger “C“, Ondřej Černý, Martin Dlabola, Jan Málek, Marek Novák, Jan Hanuš, Dominik Havelka, Jakub Lelek, Daniel Piskač, Jakub Kopenec, Michal Chládek

Útočníci: Filip Čmejla, Milan Bořík, David Volf, David Jindra, David Rudolph, Michal Maydl, Viktor Martínek, Frederic Hakl, Jiří Halberštát, Jan Bečka, Oliver Glitta, Aleš Řezáč, Benjamin Velas, Jan Škoda, Filip Rubeš, Matyáš Rendla, Aleš Hyršl, David Šimanský, Tomáš Kohout, Matěj Síla, Václav Zídek, David Horáček, Ondřej Žídek, Milan Piovarči


Fotogalerie

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři