Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Hokejisté HC UP slaví další úspěch. Získali ocenění rektora Univerzity Palackého!

Olomouc – Tým HC UP se i letos zúčastnil týdenního univerzitního festivalu Meet UP. V rámci tohoto festivalu se všem návštěvníkům, a zejména studentům, nabízí v prostorách bývalého jezuitského konviktu a univerzitní knihovny Zbrojnice nejrůznější univerzitní spolky a kluby, včetně univerzitního hokejového týmu. Letošní účast HC UP byla obohacena obdržením Ceny rektora pro dobrovolníky.

Návštěvníci stánku HC UP měli možnost se blíže seznámit s hráči, pogratulovat jim k čerstvému triumfu v Tipsport UNI Cupu, zeptat se jich na nejrůznější otázky, vyzkoušet si týmové dresy a hokejovou přilbu a zkusit svou přesnost střelou na branku hokejovým pukem. K dispozici byl i velký fotografický rám ve stylu instagramového účtu HC UP, který u návštěvníků vzbudil velký ohlas. Všichni návštěvníci si také mohli odnést samolepky s logem HC UP.

Samotným vyvrcholením celého odpoledne bylo předávání Cen rektora za dobrovolnickou činnost. Hokejisté HC UP Jan Šafář, Dominik Hajšman a Libor Janků obdrželi tuto studentskou cenu v kategorii Humanitární pomoc, konkrétně se jednalo o jejich opakovanou dobrovolnickou činnost. Šlo například o výpomoc v nemocnici na oddělení s pacienty trpícími Covidem-19 a v neposlední řadě také o pomoc na Břeclavsku a Hodonínsku, kudy se na konci června prohnalo ničivé tornádo. Jak uvedl Dominik Hajšman, hráči ihned po oznámení katastrofy kontaktovali Dobrovolnické centrum UP, které je následně delegovalo přímo na potřebná místa. V postižených místech pak hráči pomáhali odklízet suť a vykonávali další manuálně náročnou práci. Hráči dále uvedli, že se celé humanitární akce zúčastnili čistě ze solidarity a empatie.

Jak je vidět, hokejisté HC UP zvládají skloubit studium nejen s působením v univerzitním hokejovém týmu. Jsou ale také schopni pomoct, když je to nejvíce potřeba a prokázat, že mají velké srdce, a to je mnohem více než všechny trofeje. Nezbývá, než všem třem hráčům pogratulovat k ocenění a poděkovat jim za jejich pomoc.

Autor: Martin Čeřovský

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři