Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

HC UP vstup do sezóny nevyšel. Od UK Hockey Prague inkasoval osm branek

Uničov/Olomouc – Jakožto vítězové přípravného Tipsport Uni Cupu vstupovali hokejisté Univerzity Palackého do nového ročníku ULLH, jenže start jim nevyšel vůbec podle představ. Utkání totiž jasně opanovali reprezentanti Karlovy Univerzity.

HC UP vs. UK Hockey Prague 3:8

Branky a nahrávky: 16. Pěcha, 47. Dubovčí (Rimmel, Kuchař), 60. Dubovčí (Rimmel, Žižlavský) – 6. Šimanský (Martínek), 20. Rudolph (Havelka, Martínek), 21. Volf (Havelka), 24. Havelka (Čmejla), 38. Kohout (Martínek), 40. Velas (Martínek), 47. Bečka (Čmejla, Rubeš), 49. Rudolph (Velas). Rozhodčí: Novotná – Novotný, Přecechtěl. Vyloučení: 9:7. Využití: 1:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 52. Střely na branku: 29:25.

Začátek utkání vyšel lépe Pražanům, které již v šesté minutě poslal do vedení úspěšným únikem David Šimanský. Olomoučtí ale hru srovnali a necelých pět minut před první přestávkou vyrovnali, když z levého kruhu zamířil přesně pod víko Martin Pěcha. Devatenáct vteřin před sirénou ovšem vrátil hostům vedení David Rudolph, jenž se prosadil z bezprostřední blízkosti.

Do prostřední dvacetiminutovky vstupovali hráči Univerzity Palackého s odhodláním znovu vyrovnat, jenže se děl pravý opak. Už v 21. minutě se po pěkné přihrávce Dominika Havelky prosadil David Volf, načež se o chvíli později zapsal mezi střelce i sám Dominik Havelka. Poté se hodně dlouho hrál hokej nahoru dolů bez branek a až v samotném závěru druhého dějství se UK znovu přihlásila o slovo. Tomáš Kohout dorazil za čáru neúspěšný pokus Viktora Martínka a zvýšil na 5:1 z pohledu hostů. Ještě před druhou pauzou ho stihl napodobit Benjamín Velas a do závěrečné periody tak šla UP s pětigólovou ztrátou.

Ve 46. minutě zužitkoval Dominik Dubovčí přesný pas Mikuláše Rimmela a vykřesal pro Olomouc naději, jenže tu jí vzápětí zase sebral svým gólem Jan Bečka. Ještě více jak deset minut před koncem se po pěkné kombinaci s Benjamínem Velasem trefil David Rudolph a o vítězi bylo rozhodnuto definitivně. V čase 59:22 už jen stačil upravit skóre na konečných 3:8 Dominik Dubovčí.

Autor: Jonáš Majtyka

FOTO: Alena Zapletalová

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři