Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Nová sezóna je tady. A kavalíři jsou na ni připraveni

Týmy Univerzitní ligy ledního hokeje rozehrály v tomto týdnu novou sezónu soutěže. Ještě před jejím začátkem se ale všechna mužstva zapojila do několika zápasů přípravného turnaje Tipsport UNI Cup. Kavalíři slavili postup do čtvrtfinále, ve kterém ale nestačili na tým HC MUNI a dále nepokračovali. Přípravný turnaj si však hráči pochvalují a do další sezóny vstupují plni optimismu.

VUT Cavaliers Brno se ze začátku turnaje trápili, podlehli týmům z Pardubic a Olomouce i městskému rivalovi HC MUNI. Na lepší časy se však zablýsklo při zápase s BO Ostrava Vítkovice Steel. Kavalíři dokázali na domácím ledě pokořit soupeře výsledkem 4:2 a zajistili si tím duel o postup do čtvrtfinále. V klání o čtvrté místo ve východní skupině Tipsport UNI Cupu opět slavili úspěch, když v reparátu na ledě Riders Univerzita Pardubice slavili s výsledkem 3:5 vítězství a pokračování v turnaji. „Ukázali jsme, že můžeme hrát s kýmkoli. Myslím si, že do sezóny máme na to hrát horní půlku tabulky a neplácat se dole s pár body,“ zhodnotil předsezonní přípravu útočník Jan Malíř.

Kavalíři sice ve čtvrtfinále podlehli hráčům z Masarykovy univerzity, i přesto ale přípravný turnaj hodnotí veskrze pozitivně. „Jelikož jsme všichni snad rok nestáli na ledě, bylo dobré mít nějaké zápasy před sezónou, kde jsme se mohli sehrát a nachystat,“ pochvaluje si UNI Cup nováček týmu Antonín Běhal. S novým kolektivem je mladý obránce nadmíru spokojen, stejně jako Malíř také věří v co nejlepší výsledky. „V kabině jsme rychle vytvořili dobrou partu, to bude hrát velkou roli v těžkých zápasech, kdy bude potřeba se semknout. V přípravném turnaji se navíc ukázalo, že máme silný tým, se kterým bychom během sezóny mohli uhrát dobré výsledky,“ doplnili oba hráči.

Že je tým kavalírů schopný sehrávat vyrovnané zápasy a potrápit jakéhokoli soupeře se ukázalo hned v prvním soutěžním utkání letošní sezóny. Brněnští nastoupili proti Black Dogs Budweis na českobudějovickém ledě a hned na začátku páté minuty zápasu domácím zavařili první vstřelenou brankou. „Po vyhraném buly jsem jednoduše přehrál puk na Davida Sedláčka, ten si ho stáhl na střed a vystřelil. Před bránou klíčově clonil jeden ze spoluhráčů, takže se Davidovi povedlo vstřelit gól,“ popsal branku další z nováčků Martin Šenk, který si díky ní připsal první bod za asistenci. Jihočechům se bohužel podařilo vyrovnaný zápas otočit a na domácí půdě tak slavili těsné vítězství 2:1. To ovšem kavalírům optimismu neubírá. „Vzhlížím k tomu, že se jako tým budeme chtít posouvat a rvát o přední příčky, dravost nám nechybí,“ zakončil Šenk.

Monika Pumprlová

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři