Přesunout nahoru

HC North Wings odjíždí z Brna bez bodu. Vyrovnaný souboj strhli na svou stranu Medvědi z MUNI

Brno - 1.kolo ULLH 2021/2022 nachystalo hokejistům HC North Wings cestu do Brna, kde je čekal tým Masarykovy Univerzity. Vyrovnaný souboj, který byl dlouho vyrovnaný, jak herně, tak i skórem, nakonec dokázali na svou stranu strhnout domácí Medvědi. Ti vstřelili vedoucí branku deset minut před koncem zásluhou Ondřeje Bláhy. Nakonec si připsala HC MUNI vítězství 4:1. Dobrý výkon HC North Wings dnes na body nestačil. Jediným úspěšným střelcem se stal Lukáš Sajdl.

29.09.2021 20:00 - Hokejové haly dětí a mládeže, Brno
HC MUNI – HC NORTH WINGS Ústí nad Labem 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 13. Pavel (Háněl, Švarcberger), 50. Bláha (Aulehla), 57. Račický (Štrauch), 58. Tomaník (Svatuška, Plhal) – 33. Sajdl (Dytrych, Polák).
Sestavy:
HC MUNI: Král (Holub) – Plhal, Bláha, Věžník, Grman, Bazala, Gonos, Kučera – Drlík, Svatuška, Štrauch (A), Pavel (A), Jakubec, Svoboda, Matov, Háněl, Švarcberger, Tomaník (C), Aulehla, Račický.

HC North Wings Ústí nad Labem: Skokan (Šmehlík) – Balcar, Straka, Štěpánek, Petržílka (A), Šíma, Jarý P. – Amirov, Brandner, Dytrych, Jarý T., Polák (C), Kuchař (A), Šebesta, Sajdl, Pšenička, Harkabus.

Rozhodčí: Kohoutek – Smetková, Štěrba.

Diváci: 110

Report:
Úvod střetnutí na ledě brněnské Masarykovy Univerzity patřil domácím Medvědům! Ti v prvních minutách měli výrazně navrch, ale z několika mnoha šancí se neradovali. Tu největší spálil Věžník, který přestřelil prázdnou branku Ondřeje Skokana. V polovině první periody se osmělili i HC North Wings, ale závar před Králem vedoucí brankou neskončil. A tak se radovali domácí hráči MUNI. Ve třinácté minutě našel Ondřej Háněl svou přihrávkou Jana Pavla, který svou ránu ukryl k přední tyči – 1:0! Těsně před koncem první třetiny mohli domácí své vedení navýšit, ale Pavel Tomaník svůj samostatný únik v branku nepřetavil. Potrestat to mohl Matěj Harkabus, ale po jeho ráně zazvonila pouze tyč! Do kabin se odcházelo, tak za stavu 1:0 pro MUNI.

Hned na začátku druhé periody měl šanci domácí Ondřej Háněl, ale vychytal jej skvělým zákrokem Ondřej Skokan. Následně však převzali otěže hry jasně hokejisté UJEP a měli několik šanci na srovnání. To, k čemu se dlouho schylovalo, se nakonec stalo skutečností. Lukáš Sajdl obdržel krásnou přihrávku na brankoviště a oku lahodící kličkou srovnal stav střetnutí – 1:1! O pár minuty později se radovali z vedení opět domácí, ale pouze předčasně, jelikož Ondřej Skokan dokázal udržet kotouč před čarou. Vedení se neujali domácí ani dvě minuty před druhou sirénou, jelikož po střele Věžníka zazvonila horní tyč Skokanovy branky. Po dvou třetinách byl tak stav v brněnské hale 1:1!

V úvodu třetí třetiny již bylo znát, že může rozhodnout každá branka a hrál se hodně opatrný hokej. Medvědi neproměnili přečíslení dvou proti jednomu, hosté poté nezhodnotili přesilovou hru, když se neujaly rány Tomáše Jarého, ani Matěje Harkabuse. Deset minut před koncem přesilovku naopak dokázali využít domácí Medvědi. Ránu Tadeáše Oulehly od modré vyrazil Ondřej Skokan před sebe a Ondřej Bláha dorážel do odkryté branky – 2:1! Po vedoucí brance měli domácí více ze hry a nakonec za tuto aktivitu byli odměnění a navýšili tři minuty před koncem vedení, když krásnou přihrávku René Štraucha zpoza branky uklidil do sítě Tomáš Račický – 3:1! Křídla Severu vrhla všechny síly do útoku, ale naopak inkasovala ještě jednou. Kombinaci do odkryté klece zakončil Pavel Tomaník – 4:1!

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři