Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Medvědi naskočili do nové sezóny vítězstvím

Po téměř roční pauze v tomto týdnu znovu odstartovala Univerzitní liga ledního hokeje! První kolo třetího ročníku je v plném proudu, medvědi z HC MUNI do něj nastoupili už ve středu. Co všechno se v letošní sezóně chystá a v jaké sestavě se hráči s medvědí tlapou na dresu představí?

Už 29. září nastoupí brněnští medvědi po letní přípravě k prvnímu zápasu nového ročníku Univerzitní ligy. „Pauza od konce minulé sezóny byla dlouhá a jsem moc rád, že po delším přípravném období je začátek sezóny tady,“ řekl stálý člen medvědí tlupy Jan Pavel a dodal, že se těší na podporu ze strany fanoušků.

Na začátku třetí sezóny Univerzitní hokejové ligy se vicemistři přípravného turnaje UniCup z HC MUNI utkali na domácím ledě s loňskými nováčky z Ústí nad Labem a sezónu zahájili vítězstvím 4:1. Celkem se pak s každým z devíti soupeřů během základní části sezóny medvědi mají potkat hned dvakrát – jednou na domácím ledě, podruhé pak na ledě protihráčů.

Mimo zbývajících sedmnácti ligových zápasů čeká na hráče z týmu Masarykovy univerzity ještě jeden speciální. Na extraligovém stadionu Winning Group Arena, dříve známém jako hala Rondo, se totiž na podzim letošního roku odehraje derby brněnských univerzit, ve kterém změří síly medvědi s hráči z Mendelovy univerzity.

Nové tváře v modrobílých dresech

Kvůli odchodu některých stálých opor týmu se letos uvolnilo více míst pro nováčky. Na soupisku tak přibylo celkem třináct nových jmen, díky kterým celý tým značně omládl. Nejmladším hráčům je totiž pouhých devatenáct let. „Od začátku srpna se nám povedlo vyhrát šest zápasů, ve kterých se protočilo přes pětatřicet hráčů. Pevně věřím, že se nám podařilo vybrat ty nejlepší nejen na led, ale i do šatny,“ shrnul Pavel.

O vítězství v lize se letos popere celkem deset týmů. Stejně jako každý rok mají i letos hráči a trenéři Masaryčky ty nejvyšší ambice. „V týmu máme spoustu mladých kluků, kteří jsou hladoví po úspěchu a určitě nám pomůžou, abychom na konci sezóny pozvedli pohár nad hlavu,“ uzavřel útočník s číslem 26 na dresu Jan Pavel.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři