Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

UK doma podlehlo BO Ostrava! Utkání ovládl David Sysala, střelec pěti branek

Do utkání 2.kola Univerzitní ligy vstupovali obě mužstva v rozdílné pozici. Domácí UK po vydařeném utkání v Olomouci a naopak BO Ostrava po porážce v Plzni. Vzájemná bilance obou soupeřů slibovala vyrovnané utkání a konečný výsledek utkání o tom i svědčí. První třetinu ovládli hráči BO. Další dvě dějství byly spíše v režii domácích. Na obrat v utkání to UK nestačilo a z vítězství se radovali ostravští hráči.

Vstup do utkání měl lepší tým BO Ostrava, který dokázal využít hned prvního zaváhání v rozehrávce UK. Martínek nepřesnou rozehrávkou vystavil do nepříjemné situace brankáře Nováka a ostravský Sysala protlačil puk do branky UK. Odpověď na obdrženou branku netrvala dlouho. Kopencovu přihrávku do bezbrankového prostoru si do vlastní klece srazil střelec první branky Sysala. To ale nebylo vše. Do konce první třetiny dokázali ostravští hráči potrestat další tři chyby v obraně domácích a odcházeli do šaten s vysokým vedením 4:1. Všechny branky vstřelil kapitán hostí David Sysala.

Do druhé třetiny vstoupili domácí s odhodláním nepříznivý stav zvrátit. Ve slibných šancích střílel Dlabola nebo Čmejla, který orazítkoval tyč. Snížení na 2.4 ale přinesl rychlý protiútok podpořený obráncem Piskačema zakončený Milanem Boříkem. Bořík měl dvě minuty po vstřelené brance další možnost ke skórování, ale dorážku Dlabolovi střeli nenamířil mezi tři tyče. Šanci opětovné zíkání tříbrankového náskoku ale měla i BO Ostrava a to Pawlizcek, ale Baloun, který vystřídal Nováka v brance dokázal vytěsnit kotouč mimo klec. Tým BO Ostrava v této třetině rezignoval na útočné snažení a dokázali vystřelit pouze třikrát na branku UK, které bylo výrazně aktivnější, ale ze sedmnácti střel dokázali domácí proměnit pouze jednu. DO posledního dějství tak šli s mankem dvou gólů.

Hned z úvodu třetí třetiny se podařilo snížit domácím na rozdíl jediné branky. Natřikrát dorážel vlastní střelu Velas, až se mu podařilo puk za Ovčařiho protlačit. O minutu později ale Ostrava opět navýšila náskok na rozdíl dvou branek. A netrefil se nikdo jiný než David Sysala, který vstřelil svou pátou branku v utkání. V polovině posledního dějství snížil opět na rozdíl jediné branky domácí Bořík po rychlém protiútok. Vyrovnání z pohledu UK nepřineslo ani přečíslení tří na jednoho obránce Ostravy. Dlabola ale ve velmi dobré šanci minul. V dalším průběhu utkání i přes velký tlak UK nepadla další branka a z vítězství se radovali hosté z Ostravy. Nejvýraznější postavou byl kapitán BO David Sysala, který zažil neuvěřitelné utkání, která v podstatě sám rozhodl pěti brankami do sítě UK.

UK Hockey Prague : BO Ostrava 4:5 (1:4,1:0,2:1)

Branky: 4. Kopenec (Jindra), 26. Bořík (Málek), 44. Velas (Lelek), 50. Bořík (Volf) - 2. Sysala, 9. Sysala (Kovalski, Pawliczek) 14. Sysala (Kovalski), 20. Sysala (Kovalski), 45. Sysala (Moravčík, Baca)

UK Hockey Prague: Novák (21. Baloun) - Dlabola, Piskač, Kopenec, Lelek, Málek - Jindra, Bořík, Volf, Martínek, Šimanský, Čmejla, Velas, Škoda, Síla, Halberštát, Horáček, Kohout

BO Ostrava: Ovčaři - Gřesík, Baca, Janiczek, Ševěček, Smička, Dvořák, Zajíc - Revaj, Pawliczek, Moravčík, Fejko, Sysala, Kosina, Žídek, Kovalski

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři