Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Souboj kola ovládli Engineers. Brněnské MUNI nepovolili ani gól

Přesně po týdnu se na pražské Hvězdě opět hrál univerzitní hokej. A to asi ten nejlepší, který v současnosti může ULLH nabídnout. Engineers totiž na svém ledě přivítali další silný tým, HC MUNI Brno. Utkání nabídlo velmi kvalitní hokej v obrovském tempu, se spoustou šancí, hitů, šarvátek i parádní kulisou. Šťastnější z něj odcházeli domácí Engineers, kteří po perfektním výkonu dokázali Brno přetlačit a zvítězit 3:0. Po dvou kolech tak zůstávají stoprocentní, první čisté konto v sezóně si připsal brankář Josef Havel.

Na stadionu pražské Hvězdy mohli diváci, kterých dorazilo opět minimálně 230, sledovat parádní hokej na úrovni, kterou by jistě ocenil i jinak přísný kritik. Úvodní část nabídla od začátku poměrně vyrovnanou bitvu. Oba týmy dostaly v první třetině dvě možnosti otevřít skóre v přesilové hře, ale ani jeden toho nevyužil. V největší gólovce třetiny se ocitl domácí Fabiánek, který už dorážel puk do prázdné branky, ale brněnský brankář Král fantastickým přesunem jeho pokus udržel před brankovou čarou. V první dvacetiminutovce se tedy fanoušci gólu nedočkali.

V té druhé na něj ale čekali pouhých 22 vteřin, tedy v čase, kdy si spousta z nich si ještě užívala příjemných paprsků podzimního sluníčka před stadionem nebo postávala u bufetu čekajíce na tradiční hokejové občerstvení. Po zblokované střele Daniho se k puku mezi kruhy dostal Pavel VAŇOUS a dokonale zaskočil brankáře Krále, který přes clonící hráče vůbec netušil, že na něj míří střela a puk mu kolem nohy prosvištěl až do branky - 1:0. Od té doby se hra trochu otevřela a k vidění bylo více šancí. A to většinou na domácí straně. Engineers skvěle bruslili a stupňovali svůj tlak, několikrát zavřeli hosty na dlouhou dobu v obranném pásmu a nebezpečně ostřelovali branku MUNI, ale brankář Král předváděl skvělý výkon a další puk za svá záda v druhé části nepustil. A nevyužité šance domácí málem mohly mrzet. Brno totiž v posledních vteřinách nastřelilo tyč branky Pepy Havla. Engineers tak odcházeli do kabin s hubeným jednogólovým vedením.

Ve třetí třetině se jim ale podařilo navázat na dobrý výkon a opět se dostávali do slibných příležitostí. Tu asi největší měl v samostatném úniku Matějka, jenže Král byl opět na svém místě. Ani on však o několik střídání později nezabránil druhému gólu Engineers. V 52. minutě se po střelách a dorážkách Matějky s Najmanem nejlépe v závaru dokázal zorientovat David BLAŽEK a obětavým skokem, tzv "rybičkou", konečně dokázal dorazit puk do branky Brna a rozjásal fanoušky v ochozech - 2:0. Hra se ve zbytku utkání dost přiostřila a hosté v soubojích využívali výškové převahy, ale i domácí si připsali několik pěkných hitů. Engineers perfektně bránili a nepouštěli Brno do většího tlaku. A když už, tak si s jejich pokusy dokázal poradit brankář Havel. Menší drama se začalo rýsovat necelou minutu před koncem, kdy byl vyloučen střelec druhého gólu Blažek. Hosté samozřejmě zkusili hru bez brankáře. Jenže brzy po buly všechny jejich naděje utnul Jan BEČVÁŘ, který nejprve zablokoval střelu od modré, poté si dojel odražený puk, odmítl dva hráče a k radosti domácích fanoušků potvrdil vítězství domácích střelou do prázdné branky - 3:0.

Engineers tak i ve svém druhém zápase zvítězili a mají na svém kontě 6 bodů, navíc s parádním skóre 15:1. Nedělní výhru ale musí hodit rychle za hlavu, protože už v pondělí se vydají na cestu do Budějovic, kde změří síly s houževnatými Black Dogs Budweis.

Závěrem musíme říci, že zápas Engineers s MUNI nabídl opravdovou reklamu na univerzitní hokej a to jak kvalitou hry obou týmů, tak i skvělých domácích fanoušků. 

S tímto konstatováním vás zveme na další domácí utkání Engineers, které se odehraje ve středu 20. října od 20:00 a soupeřem Pražanů budou Akademici Plzeň.

Podrobnosti najdete na Facebooku a Instagramu Engineers Prague.

FB událost Engineers vs. Akademici Plzeň


ENGINEERS PRAGUE vs. HC MUNI BRNO 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 21. Vaňous (Dani, Janásek), 52. Blažek (M. Najman, Matějka), 60. Bečvář


Engineers Prague: Havel (Mann) – Janásek, Šonský, Raitermann, Horský, Klement, Vobořil, J. Najman – Vaňous, Matějka, Fiala, Adamec, Slavata, Blažek, Bečvář, Fabiánek, Burda, Březina, Hynek, dani, M. Najman.

HC MUNI: Král (Koval) – Bláha, Grman, Plhal, Věžník, Gonos – Matov, Svatuška, Bazala, Švarcberger, Aulehla, Pavel, Jakubec, Háněl, Tomaník, Bartkovský, Stodůlka, Štrauch, Račický.

Rozhodčí: Kraval – Maňák, Hlinka

Diváci: 230

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři