Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Důležité pro nás je, abychom byli jeden tým, aby všichni, jak hráči, tak realizační tým, makali minimálně na 100 %

Už přes rok jsme v Univerzitní lize, tak je na čase představit náš realizační tým, který stojí za chodem Riders. Jako prvního člena Vám představujeme generálního manažera Riders, Jana Kratochvíla. V hokejovém prostředí se už nějaký ten pátek pohybuje, a tak jsme ho zásobili několika otázkami.

Jak dlouho už se pohybuješ v hokejovém prostředí?

Začínal jsem v roce 1996 v Pardubicích, takže 25 let. V roce 2007 jsem dostal nabídku od HC Slavia Praha, ale po 5 letech jsem se vrátil zpět do Pardubic. Posledních 5 let jsem působil v agentuře BPA, která vlastní marketingová práva na Extraligu a národní týmy, o které jsem se 3 roky staral.

25 let je dlouhá doba, co pro tebe byl největší hokejový zážitek za ty roky?

Určitě to byly 2 tituly Mistrů extraligy – jeden s Pardubicemi a jeden se Slávií. Být u toho bylo něco neuvěřitelného a doteď na to vzpomínám. S národním týmem jsem pak byl 2x na mistrovství světa a také na olympiádě v Jižní Koreji. To byly také úžasné zážitky a děkuji za ně.

Vyzkoušel sis někdy vidět hru i z pozice hráče na ledě?

Ne, nikdy jsem hokej nehrál, tedy pokud nepočítám srandahokej s přáteli. Asi mě to ani nikdy nelákalo a možná to mělo i svou výhodu. nikdy jsem nebyl takový ten „zapálený“ fanoušek, udržoval jsem si jistý odstup.

Od kdy působíš v Riders a co máš za funkci?

K týmu jsem se dostal před rokem v létě, kdy Riders vznikli. Bohužel jsme stihli odehrát pouze 2 kola základní části a pak vše přerušil Covid. Tato sezóna je tak naše první a snad už ji nic nepřeruší. Oficiálně jsem generální manažer, ale ve skutečnosti se starám o všechno. Od objednávání dresů, jmenovek, přes zajištění ledů, dopravy na zápasy, až po komunikaci s hráči, vyřizování hostování atd. Při zápasech jsem na střídačce jako vedoucí mužstva. Naštěstí se nám daří rozšiřovat realizační tým, a tak některé věci začínají řešit moji kolegové, za což jsem velice rád a děkuji jim.

Proč sis vybral zrovna Riders?

Tak to je velice jednoduché. Jsem pardubák a Riders jsou pardubický tým, takže když jsem byl majiteli osloven, neváhal jsem. Věřím, že svými zkušenostmi můžu týmu pomoct.

Co tě na tvé funkci baví nejvíc a co je naopak méně oblíbená činnost s tím spojená?

Tím, jak jsme nový tým, tak je toho opravdu hodně, ale věřím, že se to brzy srovná. Teď je to hodně papírování, abychom splnili podmínky ligy, měli vše správně vyřízené vůči ČSLH, pod kterou Univerzitní liga spadá. Největší odměna je pak samozřejmě, když tým vyhraje.

Co bys přál Riders do budoucna, čeho bys s nimi chtěl dosáhnout jak v této sezóně, tak v těch dalších?

Důležité pro nás je, abychom byli jeden tým, aby všichni, jak hráči, tak realizační tým, makali minimálně na 100 %. Aby všichni v Riders měli dobrý pocit ze svého působení tady. Když tohle všechno bude fungovat, tak se časem dostaví i ty výsledky. V lize působí týmy s daleko větší historií a zkušenostmi. Bude těžké dostat se na jejich úroveň, ale věřím, že hráči pod vedením trenéra Martina Šejby to zvládnou a budeme hrát důstojnou roli. Určitě se chceme dostat do play-off a ze své zkušenosti vím, že je to pak úplně jiná soutěž a nic není nemožné. V letošní sezóně nás pak čekají 2 sportovní vrcholy. Jsme velice vděční za to, že budeme hrát ve Špindlerově Mlýně v rámci Winter hockey games. 13.12. nás pak čeká univerzitní derby proti UHK. Věřím, že nás studenti UPCE nejen na těchto akcích podpoří, ale že si najdou cestu i na naše domácí zápasy.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři