Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Došlápne si konečně Brno na Prahu? Kavalíři se v sobotu poperou o body s UK Hockey Prague

Bilance vzájemných zápasů VUT Cavaliers Brno a UK Hockey Prague hovoří v prospěch pražského týmu. Od jejich posledního střetnutí však již uběhl více než rok a oba kádry prošly velkou proměnou. Jestli se kavalírům podaří prolomit smůlu, která je v utkáních s pražským týmem provází, se diváci dozvědí již tuto sobotu.

V prosinci 2019 se týmy VUT Cavaliers Brno a UK Hockey Prague střetly poprvé od založení české Univerzitní ligy ledního hokeje (ULLH). Domácí hokejisté na Pražany bohužel nestačili a s finálním výsledkem 0:3 si tak hráči Karlovy univerzity odváželi zpátky do hlavního města tři body. Šanci na reparát dostali kavalíři už o devět dní později na ledě Škoda Icerink. Brněnské naděje na vyrovnání účtů s pražským týmem však UK Hockey Prague smetlo jako lavina. Pražané si na domácím ledě otevřeli střelnici a poslali Cavaliers zpátky do Brna s desetigólovou nadílkou. Lépe se VUT Cavaliers Brno bohužel nevedlo ani při jejich třetím a posledním střetnutí sezóny v březnu. Pražané tehdy nasázeli do brněnské svatyně rovných devět gólů a kavalírům tak nezbylo než čekat na další šanci v nové sezóně, aby si svoji pošramocenou pověst vylepšili. Kvůli situaci okolo covidu, která soutěž zmrazila už v druhém kole, však kavalíři proti týmu UK Hockey Prague v minulém roce nenastoupili.

V sezóně 2021/2022 pražský tým Karlovy univerzity stejně jako VUT Cavaliers Brno zatím odehrál dvě kola základní části. V úvodu sezóny se Pražanům zadařilo, když se jim povedlo přestřílet vítěze letošního turnaje Tipsport UNICUP na jejich ledě a s finálním výsledkem 3:8 tak zaslouženě brali tři body. Horší výsledek si Pražané připsali v druhém kole na domácím ledě s BO Ostrava. Na moravský tým tentokrát nestačili o jeden gól a v tabulce tak se třemi body drží třetí místo. VUT Cavaliers Brno zatím na své první body v základní části stále čekají. Jakkoliv nadějně mohl vypadat jejich první zápas na ledě budějovických Black Dogs, a to i přesto, že do Českých Budějovic kavalíři dorazili v dosti oslabené sestavě, budějovičtí hráči udrželi svůj jednogólový náskok až do konce poslední periody a brali tak plný počet bodů. Méně slavně už dopadli kavalíři doma, kdy v Kuřimi přivítali plzeňský tým Akademiků. S výsledkem 2:5 zůstávají Cavaliers stále na spodku tabulky a vyhlížejí další utkání, které tentokrát odehrají na ledě UK Hockey Prague. Podaří se kavalírům s obměněným kádrem překonat nepříznivou bilanci vzájemných zápasů a připsat si první tři body? To se diváci dozvědí už v sobotu od dvanácti hodin.

Klára Stráská

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři