Přesunout nahoru
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Skvělá novinka, Akademici odstartovali spolupráci s HC Škoda Plzeň!

Nová soutěž, noví hráči, nové logo, nová spolupráce. Akademici Plzeň na společné tiskové konferenci s HC Škoda Plzeň odtajnili několik skvělých novinek. Tou největší je partnerství právě s extraligovým klubem. Zástupci obou týmů Vilém Franěk a Martin Straka podepsali memorandum o spolupráci.

Už jsme vás informovali o tom, že od září odstartuje nová soutěž s názvem Univerzitní liga ledního hokeje. Začátkem srpna se v Ice Areně na Košutce uskutečnil tryout a jedenáct nových hráčů se zapojilo do letní přípravy Akademiků.

Na tiskové konferenci místopředseda Akademiků Plzeň Vilém Franěk odkryl nové logo, které vzniklo ve spolupráci s Fakultou umění a designu Západočeské univerzity.

Poté už se představila samotná spolupráce s HC Škoda Plzeň. „Náš klub se bude aktivně podílet na rozvoji univerzitního hokeje. Zároveň nebudeme bránit hráčům ani ostatním členům klubu v aktivní účasti u týmu Akademiků. A marketingově podpoříme Akademiky na klubových kanálech a v průběhu domácích utkáních,” popisuje marketingová manažerka HC Škoda Plzeň Lucie Mužíková.

A k čemu se zavazují Akademici? „Umístíme logo HC Škoda Plzeň na obě sady dresů. Budeme spolupracovat i na marketingových kanálech. A budeme posílat pomocné síly na akce HC Škoda Plzeň,” přiblížil nově vzniklé memorandum Vilém Franěk.

Nové partnerství navíc bude mít přesah i do sportovní stránky. „Všichni víte, že když se nám povede z juniorky do A-týmu zabudovat jednoho až dva hokejisty, tak je to veliký úspěch. Zbylých dvacet hokejistů má tu možnost jít studovat na vysokou školu a určitě mohou využít možnost hrát za Akademiky,” říká generální manažer HC Škoda Plzeň a legenda západočeského hokeje Martin Straka. „Jsme velice potěšeni, že jsme první extraligový tým, který podepíše memorandum s univerzitním týmem. Jsem šťastný, že se něco takového děje, na zápas univerzitního hokeje chodí i velké množství diváků. Akademikům moc držím palce,” dodává.

„Pro nás je to veliká čest a ohromné ocenění za práci, kterou jsme do projektu Akademici Plzeň vložili. Nyní jsme dali dohromady spolupráci se Škodovkou Plzeň, fenoménem v našem kraji, takže je to pro nás obrovský závazek. Jen tak ze spolupráce nevystoupíme,” slibuje Vilém Franěk.

Partnerství si pochvaluje i hlavní trenér Akademiků Tomáš Ceperko: „Chtěl bych za celou organizaci říct, že jsme moc rádi za spolupráci s HC Škoda Plzeň. Je to jistě velký krok nejenom pro plzeňskou oblast, ale i pro celou univerzitní hokejovou společnost v České republice.” Zároveň poodkryl, že hned zahájení nové soutěže na domácí půdě by mohlo být velkolepé: „Věříme, že první kolo ligy odehrajeme na domácím hřišti indiánů v Home Monitoring Aréně, zároveň za doprovodu televizních kamer. To vše je ještě v jednání.”

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři