Přesunout nahoru

HC NORTH WINGS vezou z Plzně historicky první výhru v ULLH!

Plzeň – Třetí kolo ULLH připravilo ústeckým HC NORTH WINGS cestu do Plzně. Souboj s Akademiky se nakonec zapíše do kroniky HC NORTH WINGS, a to historicky první výhrou hokejistů UJEP v ULLH. Výborný týmový výkon, doplněný skvělým Ondřejem Skokanem v brance, znamenal výhru 4:1! HC NORTH WINGS dokázali porazit Akademiky i ve čtvrtém vzájemném souboji, avšak poprvé v rámci ULLH. Vezou tak domů historicky první body do tabulky ULLH. Další body budou chtít ústečtí studenti přidat hned v pondělí 18.10.2021, kdy hostí na domácím ledě tým UK Hockey Prague.

3. kolo ULLH, st 13. 10. 2021, 19:30 Ice Arena Plzeň
Akademici Plzeň - HC North Wings Ústí nad Labem 1:4 (0:2, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky:
44. Prachař (Kalus) – 1. Amirov (Kuchař), 10. Jindra (Kuchař, Amirov), 52. Kuchař (Amirov), 59. Bartoš (Pavel Jarý).

Sestavy:
Akademici Plzeň:
Štekr (Černý) – Beer, Koco, Prachař, Marguš, Sysel, Jankovský, Soukup –Říha, Králíček, Kolda, Kalus, Fořt, Markov, Šefl, Hanzlík, Rejzek, Princl, Švec, Kolář, Šucha.

HC North Wings Ústí nad Labem: Skokan (Šmehlík), Šíma, Šebesta, P. Jarý, Štěpánek, Petržilka, Straka – Jaroš, Polák, T. Jarý, Dytrych, Kuchař, Amirov, Jindra, Bartoš, Sajdl, Brandner, Gottfried.

Rozhodčí: Kostnar – Zimmerman, Malý. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:2. Střely: 38:45. Diváků: 196.

Report:
Ve třetím kole ULLH vyrazili ústečtí HC North Wings do Plzně, kde začali absolutně, dle nejlepších představ. Hned po sedmatřiceti vteřinách hry se trefil Famil Amirov a poslal hosty do vedení – 0:1! Úvod zápasu i nadále patřil Severočechům, ale Lukáš Sajd ve velké šanci vedení nenavýšil. To se povedlo však v desáté minutě, když se rána Jana Jindry od modré zastavila až v domácí síti – 0:2! Až poté se do šancí dostali i domácí Akademici, ale ani Kalus, ani přečíslení třech proti jednomu, branku neznamenalo. První třetinu tak vyhráli HC NORTH WINGS 2:0!

Druhá třetina začala velmi nervózně a byla ve znamení několika vyloučení. První šanci v prostřední třetině měl domácí Jan Kalus, ale brankář Ondřej Skokan je skvělým zákrokem vychytal. Těsně po polovině hrací plochy přišel problém s ledovou plochou a hráči byli na několik minut poslání dokonce do kabin. Druhá třetina se dohrávala v domácí režii, ale Švec brankáře hostů překonat také nedokázal. Do kabin po druhé periodě odcházeli stále spokojenější hráči Křídel Severu, jenž vedli 2:0!

Třetí třetina plynuje navázala na třetinu druhou a do šance hned v jejím úvodu dostal Lukáš Sajdl, ale Jonáš Štekr přečíslení dvou proti jednomu vychytal. V minutě čtyřiačtyřicáté se již dočkali domácí Akademici. David Prachař dostal nabito kousek od modré a překonal svou ranou brankáře Skokana – 1:2! Nicméně hokejisté UJEP si dokázali své dvoubrankové vedení vzít zpět! Famil Amirov našel u pravé tyče Martina Kuchaře, a ten kotouč dostal za bližší tyč – 1:3! Pár minut před koncem měl na hokejce zdramatizování utkání Marek Princ, ale brankář Ondřej Skokan opět hosty podržel. Naopak HC NORTH WINGS přidali ještě jednu branku. Přečíslení dvou proti jednomu vzal na sebe Dan Bartoš a ranou po ledě přidal tečku za historickým vítězstvím Severočechů – 1:4!


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři