Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Těsný zápas dopadl lépe pro MUNI

V Hokejovém centru Pouzar se opět odehrálo utkání o jednu branku. Black Dogs z VŠTE do něj vstoupili dobře, soupeř ale zápas otočil a vedení již nepustil. MUNI tak odjíždí z jihu Čech jako spokojenější ze soupeřů.

HC MUNI se start zápasu nevydařil. Hned v první minutě hosté inkasovali trest za příliš mnoho hráčů. A v oslabení kapitulovali. Tomáš Vochozka najel do střelecké pozice a zacílil přesně, jak potřeboval. Domácí pak byli o něco lepším týmem, nicméně další branku již nepřidali. Nejblíže k ní měl Dominik Kaisler, jenže z předbrankového prostoru v rychlosti nezacílil, jak by bylo třeba. MUNI žádnou větší šancí před odchodem do kabin pak nedisponovala. 

Ovšem prostřední dějství začalo dobře právě pro hostující celek. Ondřej Háněl si vzal kotouč na svou hůl, nabral rychlost a po dobré akci si poradil i se strážcem svatyně Black Dogs - 1:1. Brněnští hráči pak mohli jít do vedení v přesilovce, leč neúspěšně. Následovala také dobrá příležitost vzít si vedení zpět pro Českobudějovické. Konkrétně Vochozka z dobré pozice trefil jen gólmanův beton. Nakonec se přeci jen radovali hosté, půl minuty před odchodem do kabin se trefil ze skrumáže Kryštof Bednařík.

Pro domácí hráče byl úkol do poslední třetiny jasný - vyrovnat, a ještě lépe vzít si zpět vedení. Black Dogs tomu přizpůsobili styl hry. Tlačili se do útoku, byli aktivnější než soupeř. Avšak na brněnskou defenzivu v čele s brankářem Kovalem si již nepřišli, branka pak ani nepřišla na druhé straně. Domácí to zkusili ještě chvíli před koncem bez Svobody v bráně, ani to jim ale kýžené vyrovnání nepřineslo. O třech bodech z tohoto duelu bylo tedy rozhodnuto.


Black Dogs Budweis: Svoboda (Dvořák) – Grauer, Kohút, Bouška, Hrůša, Krtek, D. Svoboda, Kubeš – Přívozník, Pinkas, Bahula, Šafář, Prokop, Kaisler, Kronus, Rolínek, Dvořák, Tejko, Prášek, Vochozka (A), Šuhaj (C).

HC MUNI: Koval (Holub) – Surán, Bazala, Kučera, Bláha, Bednařík, Grman, Uhříček – Pavel (C), Bartkovský, Stodůlka, Háněl, Jakubec (A), Matov, Drlík, Svatuška, Strakoš, Voříšek, Štrauch (A), Aulehla.

Branky:  2. Vochozka (Hrůša, Tejko) – 22. Háněl (Štrauch), 40. Bednařík. Diváků: 132.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři