Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

PREVIEW: Engineers přivítají Plzeň. Zvítězí i počtvrté?

Perfektní start do sezóny Univerzitní ligy mají za sebou pražští Inženýři. Dokázali totiž vyhrát všechny 3 dosavadní utkání a vedou tabulku ligy jako jediný tým s plným počtem bodů. Ve středu se to v Praze na Hvězdě pokusí změnit Akademici z Plzně. Podaří se jim potrápit domácí favority? Utkání začne ve 20:00 a můžete ho sledovat buď osobně na stadionu, nebo na TV Tipsport.

Start snů 

Lepší vstup do sezóny si Inženýři asi nemohli přát - tři zápasy, tři výhry. Po úvodní demolici nováčka z Pardubic (12:1) se jim navíc hned dvakrát podařilo vynulovat svého soupeře. Ve druhém kole odjela z Hvězdy s prázdnou HC MUNI (3:0) a hned o den poté Engineers vyloupili Budějovice (2:0). Devět bodů a skóre 17:1 znamená jasné první místo.

Jak jsou na tom Akademici?

Také Plzeň musí být s dosavadním průběhem spokojena. S 6 body je v tabulce hned v závěsu a v případě výhry by se dokonce vytáhla na čelo tabulky před Engineers. Akademici odstartovali sezónu domácí výhrou 6:2 s BO Ostrava, na kterou navázali úspěšným výjezdem do Brna, kde s přehledem přehráli Cavaliers (5:2). Na ten ale nedokázali vzápětí navázat na domácím ledě, když padli s usteckými North Wings (1:4). I tak ale může být tým kouče Ceperka zatím spokojen. 

Vzájemná měření sil

V posledních dvou letech se Inženýři s Akademiky utkali čtyřikrát a vždy z toho byla vysoká výhra týmu z Prahy. 

Poslední měření sil proběhlo letos v srpnu v rámci 1. kola přípravného Tipsport Uni Cupu a Engineers si odvezli z Plzně výhru 10:2.

11.8.: AKA vs. ENG 2:10

2020: AKA vs. ENG 1:6

2019: ENG vs. AKA 7:1

2019: AKA vs. ENG 1:5

Na koho se zaměřit?

Hráči Engineers, hlavně díky prvnímu zápasu s Pardubicemi (12:1), vládnou tabulce produktivity. Nejproduktivnějším hráčem ligy je zatím Míra DANI, který si ve 3 zápasech připsal 1 gól a 7 asistencí. V závěsu je na čtvrtém místě Honza BEČVÁŘ (4+1) a v top 15 najdeme také Vojtu MATĚJKU (2+2), Tomáše FABIÁNKA (1+3) a Pavla VAŇOUSE (1+3). Domácí si naopak budou muset dát pozor na Davida Markova (3+1), obránce Davida Prachaře (1+3) nebo na šikovného Jana Kaluse (1+2). Domácí budou určitě spoléhat na perfektní výkon svého brankáře. Podle zpráv od trenérů domácích by se měl do branky postavit Pepa Havel. Ten zatím ve 2 utkáních obdržel pouze 1 gól a chlubí se úspěšností zásahu 97,67 %. Lepší než on je v lize už pouze jeho kolega Tomáš Horák, který si připsal nulu v posledním utkání v Budějovicích. Mezi tyče na straně Akademiků se s největší pravděpodobností opět postaví Jonáš Štekr. Ten nastoupil jako jednička zatím do všech 3 zápasů a drží si solidní úspěšnost 92, 52 % a průměr 2,67 obdržených branek na zápas. Dnes ale bude čelit zatím nejtěžšímu úkolu - podaří se mu zastavit rozjeté Inženýry? 

Co dnes čekat?

Od posledního měření sil (10:2) se toho dost změnilo především u Akademiků, kteří svůj kádr výrazně posílili a určitě budou chtít Inženýry potrápit. Přesto budou domácí do utkání nastupovat jako favorité. Střelecky se jim daří a navíc se mohou spolehnout na obranu a výborné brankáře. Zajímavé bude sledovat, jak dlouho dokáží udržet svou aktuální neprůstřelnost, která trvá už 142 minut. Navíc se jistě budou moci spolehnout na skvělé fanoušky, kterých na oba dosavadní zápasy dorazilo přes 200 a hnali své oblíbence za vítězstvím.

Na Hvězdě tak i dnes můžeme čekat bouřlivou atmosféru.

A můžete u toho být i vy! Utkání začne ve 20:00, vstupenky koupíte online a podrobnosti najdete na Facebooku nebo Instagramu Engineers Prague.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři