Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

V souboji o první výhru sezóny uspěli Cavaliers, Univerzitě Palackého nepomohl ani hattrick Roseckého

Ve středečním zápase čtvrtého kola se střetly celky, kterým se doposud nepodařilo zvítězit. Brněnští kavalíři hostili olomoucký univerzitní celek. V zápase se vedení překlápělo střídavě na stranu domácích, poté na stranu hostů. Nakonec ale ve vyrovnaném zápase těsně 4:3 zvítězili Cavalier, kteří si připsali první výhru v sezóně, na tu si celek Univerzity Palackého bude ještě muset počkat.

Středeční zápas, který hostili brněnští kavalíři měl rozhodnout o tom, kdo z dvou celku, kteří doposud nevítězili, si připíše první výhru v sezóně. K úspěchu si lépe našlápli domácí. Již po 44 sekundách rozvlnil síť za Šoustalem Vojtěch Pernický. Pernický vystřelil z minusového úhlu, kotouč se odrazil od betonů olomouckého gólmana a s notnou dávkou štěstí si to zamířil do branky. Ve 4. minutě bylo ale vyrovnáno. Po chybě v domácí obraně měl mnoho prostoru k zakončení David Rosecký. Rosecký si počínal dobře v držení na kotouči, v rychlosti objel branku a zakončil z otočky vedle Huzlíkova betonu. Stejný hráč, David Rosecký, rovněž Olomouc poslal v 16. minutě do vedení. Vedoucí branka hostů ve druhé třetině byla ukázkovou akcí. Palička vyvezl kotouč ze středního pásma, nahrál jej zadovkou na Pěchu, který viděl v dobré pozici před brankou Roseckého. Po první třetině tedy do šaten odcházeli, za příznivějšího stavu pro hosty 2:1, spokojenější Olomoučtí. 

Ve druhé třetině byla k vidění rychlý hokej a velký tlak kavalírů. Domácí nebyli spokojení s tím, že přišli o své počáteční vedení a vynakládali velkou snahu, aby zápas srovnali. To se jim povedlo hned zkraje druhé části zápasu. Ve 23. minutě srovnal na 2:2 kapitán domácích Ondra Dlouhý. Poté, co byla Olomouc v téměř gólové šanci, platilo známé hokejové pořekadlo: nedáš - dostaneš. Dlouhý dostal po protiútoku kotouč od Kaukiče do výborné pozice, do mezikruží a svou nekompromisní střelou překonal hostujícího gólmana. Šoustal a olomoučtí hráči měli ve druhé periodě i nadále plné ruce. Museli se potýkat s velkým presem Cavaliers, kterým srovnání nestačilo. Nutně si chtěli vzít zpět na svou stranu ztracené jednobrankové vedení. Jejich snažení ale ve druhé třetině branku nepřineslo a o vítězi musela rozhodnout třetí třetina. 

Do závěrečné části hry vstoupila lépe Univerzita Palackého. David Rosecký ve 42. minutě utkání zkompletoval hattrick. Rosecký se uvolnil do útočného pásma, kde si vyjel do dobré střelecké pozice, a po této samostatné akci poslal svůj tým do vedení 3:2. To se ale na straně Olomouce dlouho neohřálo. ve 44. minutě kavalíři srovnali. Janu Hasoňovi se bekhendem nadvakrát podařilo překonat Šoustala a na ukazateli na Zimním stadionu v Kuřimi, který je útočištěm Cavaliers, svítil již potřetí vyrovnaný stav. Tato branka zapříčinila velký hlad kavalírů po vítězství. Hosté byli po velkým tlakem. Domácí vysílali na Šoustala soustavně několik prověrek. Jedna se v 50. minutě ujala. Po bekhendové přenechávce se ke kotouči dostal Lukáš Kaukič, který svou přesnou ránou k tyči poslal domácí do vedení. Kaukičova rána byla poslední tečkou za vyrovnaným zápasem a Cavaliers si po výhře 4:3 připsali první výhru v letošní sezóně. Hosté prohrou skončili na samém chvostu tabulky, odkud se vítěz přípravného Tipsport UNI Cupu bude chtít co nejrychleji odlepit. 

Autor: Alena Ryšavá

 


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři