Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

Engineers otočili zápas s Plzní. Výhru 4:1 sledoval vyprodaný stadion

Další parádní představení mají za sebou pražští Inženýři. V parádní atmosféře vyprodaného stadionu Hvězdy Praha, kam dorazilo 500 fanoušků, dokázali zvítězit i ve čtvrtém utkání Univerzitní ligy. Výhra se ale nerodila lehce, Akademici z Plzně předvedli dobrý výkon a dlouho odolávali domácím výpadům. Po první třetině hosté dokonce vedli. Zlepšeným výkonem v druhé polovině zápasu ale Engineers výsledek otočili ve svůj prospěch a jen díky fantastickému výkonu brankáře Černého nebylo finální skóre vyšší. Pražané tak v tabulce zůstavají na prvním místě bez ztráty bodu.

Každému, kdo přicházel ve středu večer na stadion Hvězdy Praha bylo jasné, že tenhle zápas bude stát za to. Davy fanoušků natěšených na další představení svých favoritů slibovaly parádní atmosféru už od pohledu. Úvod utkání jim však příliš důvodů k radosti nenabídl. Domácí hráče totiž nejspíš divácká kulisa lehce svazovala a nervozita se projevila v řadě nepřesností a chyb. Byli to tak Akademici, kteří se dostali do několika slibných příležitostí a nakonec i k úvodní brance v 16. minutě. Při přesilové hře se střelou mezi beton a lapačku Havla prosadil od modré čáry Štěpán Říha - 1:0. Do kabin tak šli s vedením 1:0 možná trochu překvapivě hosté ze západu Čech.

Trenéři domácích o první přestávce své hráče evidentně uklidnili, protože do druhé třetiny nastoupil úplně jiný tým. Rychlejší bruslení, klid na hokejkách a především povedené kombinace začaly na soupeře fungovat a s tím přicházely i gólové šance. První gólové radosti a vyrovnání na 1:1 se domácí kotel dočkal ve 26. minutě. Dlouhé obléhání branky Černého v početní výhodě ukončil přesnou střelou "do víka" Miro TVRDOŇ. Střela vyletěla z branky tak rychle, že si většina fanoušků ani nestihla uvědomit, co se právě stalo. Vyrovnání přineslo domácím další vlnu energie a na ledě to bylo vidět. Co je však v útočném snažení brzdilo, byly zbytečné fauly. Akademici dostali hned několik příležitostí k sehrání přesilovky, ale žádnou z nich nevyužili. Naopak Engineers i v oslabení kousali a ocitli se hned ve 3 obrovských šancích. Jenže Burda, Fabiánek ani Bečvář své úniky nevyužili a nechali vyniknout plzeňského hrdinu dne, brankáře Černého. Vytoužený gól přišel až v závěru druhé třetiny. Po dalším obléhání branky se domácí dostali hned k několika dorážkám a tu úspěšnou si připsal Jan BEČVÁŘ - 2:1. Zde už fantom Černý opravdu neměl šanci a vyčítavě se díval směrem ke svým obráncům.

Do třetí třetiny šli Engineers s tím, že budou chtít navýšit skóre a potěšit své fanoušky dalšími góly. V tom je ale opět srážela nedisciplinovanost a zbytečné útočné fauly. Prakticky celou první desetiminutovku hráli v oslabení. Jenže přesilovky Akademikům vůbec nevycházely. Tentokrát se do úniku dostal domácí Blažek a po faulu na něj bylo nařízeno trestné střílení. A s tím si David BLAŽEK poradil náramně! Černého nejprve rozhýbal, posadil na led a poté forhendovým zakončením poslal puk do levé šibenice - 3:1. Hned v pokračující přesilovce se ale Plzeň mohla dostat na dostřel. Už to vypadalo, že střela jednoho z útočníků skončí v brance, jenže Pepa Havel předvedl zákrok večera a k tomu zneškodnil ještě tři dorážky. Za fantastický zákrok si vysloužil obrovský aplaus domácího kotle. Domácí si s výsledkem ještě zahrávali a aby to nebylo málo, nechali se vyloučit do tří. Ani přesilovku 5 na 3 ale hosté nevyužili. Naopak málem znovu inkasovali, když se po návratu z trestné lavice dostal do dalšího samostatného nájezdu Míra Dani, ale ani ten na lapačku Černého nevyzrál. Uklidňující gól tak přišel až v 53. minutě, kdy domácí ukázali Plzni jak se má hrát přesilovka a na konci nacvičené kombinace uklízel Fabiánkovu parádní přihrávku do branky obránce Honza RAITERMAN - 4:1. Ve zbytku utkání už gól nepadl a tak mohli Engineers slavit čtvrtou výhru v řadě. 

Vítězná jízda tedy pokračuje, Engineers zůstávají v tabulce Univerzitní ligy jediným týmem, který ještě neztratil ani bod. Další výzva bude na obhájce titulu čekat ve středu 27.10. v Ústí nad Labem, kde se v rámci 5. kola střetnou s nováčkem ligy - HC NORTH WINGS UJEP. V šestém kole poté přivítají 4.11. na domácím ledě HC UP Olomouc a my se tak můžeme těšit na další skvělý zážitek z univerzitního hokeje, protože to, co předvedli domácí fanoušci s Plzní, byla NAPROSTÁ FANTAZIE a celý tým by jim chtěl ještě jednou poděkovat ! 


ENGINEERS PRAGUE vs. AKADEMICI PLZEŇ 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 26. Tvrdoň (Dani, Najman), 40. Bečvář (Dani, Vaňous), 45. Blažek (TS), 53. Raiterman (Fabiánek) – 16. Říha (Soukup)

Engineers Prague: Havel ( Mann) – Janásek, Raiterman, Horský, Klement, Vobořil, J. Najman – Kubata, vaňous, Tvrdoň, Matějka, Fiala, Slavata, Blažek, Bečvář, Fabiánek, Burda, Březina, Hynek, Janiurek, Dani

Akademici Plzeň: Černý (Štekr) – Beer, Koco, Prachař, Šperl, Jankovský, Soukup – Říha, Králíček, Šibra, Markov, Šefl, Rejzek, Princl, Šiška, Fořt, Šucha

Rozhodčí: Čáp – Dědek, Zedníková

Diváci: 510


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři