Přesunout nahoru
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Akademici po dlouho vyrovnaném boji nakonec padli

Plzeň dorazila do hlavního města v okleštěné sestavě. Zranění nepustilo do zápasu hned tři plzeňské opory. Akademici tak zvolili defenzivní strategii.

Úvod utkání patřil neomylně Pražanům. Plzeňské držel svými zákroky brankář Černý, který nastoupil poprvé v sezóně. V polovině první třetiny vystihli rozehrávku hostí domácí Engineers a hnali se do šance. Tu však uhasil jeden z obránců Plzně. Dvě minuty na to pálil nebezpečně Vobořil. Ani jeho rána se neujala, a tak 5 minut před koncem první periody udeřili Akademici. Tak dlouho kombinovali v pásmu, až nakonec vypálil Štěpán Říha a svou premiérovou trefou v univerzitní lize otevřel skóre zápasu. Ještě před koncem první třetiny se dostal do úniku Tomáš Březina. Brankář Černý ho ovšem vychytal. Akademici tak po první třetině překvapivě vedli 1:0.

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji rovněž domácí. Tlak byl umocněn i přesilovými hrami. Tu druhou dokázali Engineers využít. Miroslav Dani nahrál na levý kruh Miroslavu Tvrdoňovi a ten mířil přesně nad lapačku a do pravé šibenice Černého branky. Ve vlastním oslabení poté ujel hostím Burda. Jeho blafák famózně vychytal Černý. Inženýrský tlak se postupně stupňoval až docílil tížené branky. Půl minuty před koncem se z dorážky prosadil Jan Bečvář. Po dvou třetinách tak vedli domácí 2:1.

Vstup Akademiků do třetí třetiny byl asi nejvydařenější. Zlomový moment zápasu přišel ve čtyřicáté čtvrté minutě. Při přesilové hře střílel David Prachař a Akademici byli přesvědčeni, že se kotouč odrazil od vnitřní tyče Havlovy branky. Hlavní rozhodčí však své paže roztáhl. Za necelou minutu bylo proti Plzni nařízeno trestné střílení, které proměnil David Blažek. Stav zápasu byl 3:1 pro domácí. Akademici to nezabalili a stále dobývali branku Havla. Ten však svůj tým podržel. Definitivní hřebíček do rakve byl zaražen v padesáté třetí minutě. Jan Raiterman dostal nahrávku před brankáře hostí a šikovným zakončením ho překonal. Utkání tedy skončilo pohledem Akademiků 1:4.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři