Přesunout nahoru

Je hrozně fajn vidět, jakou z toho ty děti mají radost!

Jak už víme, hokej a studium propojit jde, ale co když do toho ještě trénujete, učíte děti lyžovat a v létě děláte animátora v zahraničí? Daniel Králíček tohle všechno zvládá! Mimo jiné nám povyprávěl o tom jak se ke všemu dostal a co ho na tom nejvíc baví.

Jak si se dostal k hokeji?

S hokejem jsem začal ve 3 letech v Hlinsku, kde mě k tomu přivedl taťka. V Hlinsku jsem hrál do mladších žáků, kdy jsem pomalu začínal jezdit na tréninky do nedalekého Žďáru nad Sázavou. V dorostu jsem si nakonec vybral Pardubice, kde jsem strávil dva roky a do juniorky jsem šel hrát za Havlíčkův Brod. Teď už jsem druhým rokem hráčem Riders a zároveň hraji krajskou ligu za Hlinsko.

Co studuješ za obor a proč sis vybral zrovna ten?

Studuji v Pardubicích na Fakultě ekonomicko-správní obor Ekonomika a managment, tento obor jsem si vybral, protože jsem vystudoval obchodní akademii a chtěl bych tak nějak zůstat v oboru.

Co tě z oboru baví nejvíc?

Asi účetnictví, spousta lidí s tím má problém, ale dokážu si představit se tomuto odvětví věnovat i v budoucnosti.

Co všechno děláš mimo hraní hokeje?

Kromě hraní se věnuji i trénování dětí u nás v Hlinsku. Přes zimu k tomu ještě učím děti lyžovat a v létě, když zrovna nepracuji v zahraničí, je učím na kolečkových bruslích.

Jak ses k tomu všemu dostal?

Tak k trénování to bylo jednoduché, trénoval totiž i táta, a navíc jsem v Hlinsku hrál, takže když přišla nabídka si to vyzkoušet, neváhal jsem ani chvíli, no a nakonec jsem u toho zůstal.

K učení dětí jsem se dostal přes kamaráda, který sháněl někoho, kdo by to s dětmi uměl a u mě věděl o tom trénování, tak se mě zeptal, jestli bych nechtěl brigádu a musím říct, že jsem velmi rád že jsem to vzal. Na lyžích je učíme u nás v Hlinsku, přes léto je to pak na hokejbalovém hřišti v Chrudimi a nebo v Pardubicích u univerzity, takže to mám navíc i blízko.

Co tě na tom baví nejvíc?

Je hrozně fajn vidět, jakou z toho ty děti mají radost. Navíc je super, jak se postupně zlepšují, a hlavně se tím vším baví.

V zahraničí pracuješ v létě jako animátor, jak ses dostal k této práci, co všechno tam děláš a kde všude už si byl?

Ano, letos jsem byl už podruhé a opět v Bulharsku. Kdyby to covid nepřerušil, tak jsem se před rokem podíval i do Turecka. K této práci jsem se dostal, když mi táta poslal inzerát o této brigádě. Práce v zahraničí mě lákala jak kvůli zlepšení angličtiny, tak s vidinou poznání nových lidí a navíc mi to přišlo jako zajímavá zkušenost, tak jsem to zkusil a ono to vyšlo.

Primárně se staráme o zábavu pro hosty hotelu, připravujeme pro ně program od rána do večera. Hrajeme s nimi šipky, pétanque, střílíme z luku, cvičíme u bazénu, večer pro ně třeba připravujeme karaoke. Je to spousta zábavy, ale zároveň i zařizování a příprav. Nejvíc mě na tom baví, že za to léto poznám spoustu nových fajn lidí a zlepším se v jazyku, a to nejen v angličtině, letos jsem se třeba naučil i bulharsky.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři