Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

V generálce na Winter Hockey Games uspělo domácí UK!

Souboj mezi UK Hockey Prague a Riders Pardubice byl pikantní v tom, že se jednalo pro oba týmy o takovou malou generálku na D+D Real Winter Hockey Games, které se bude konat 9.12. ve Špindlerově Mlýně. A právě tyto dvě mužstva se v utkání pod otevřeným nebem představí. Utkání 5.kola by mělo napovědět, jaké bude rozložení sil v jedinečném souboji.

Do utkání vstoupili oba týmy aktivně. V první brankové příležitosti se objevili hosté, ale s dorážkou si Kristián Novák v brance UK dokázal poradit. Poté už získávali viditelnou převahu hráči Univerzity Karlovy, kterou korunovali první brankou v deváté minutě. Po zavezení kotouče do útočného pásma kapitánem UK Michaelem Klingerem se objevil mezi kruhy zcela osamocený Aleš Řezáč, který přesnou střelou ke vzdálenější tyči odstartoval gólové hody. O tři minuty později zvýšil na 2:0 po dorážce Martínkovi střely Oliver Glitta. V dalších brankových příležitostech se objevil David Volf nebo Marek Novák, ale třetí branku do sítě Riders vstřelil přesně jednu minutu před koncem první třetiny, opět člen třetí formace, Oliver Glitta, který zužitkoval rychlý protiútok vedený Martínkem. Tým Univerzity Karlovy tak odcházel do šatny s pohodlný vedením o tři branky.

Druhou třetinu začali hráči UK tak, jak zakončili třetinu první. Soustavným tlakem si vytvářeli brankové příležitosti a rychlé přečíslení ve dvacáté čtvrté minutě zakončil přesnou střelou do pravého horního rohu Pardubické branky David Volf 4:0. Hráči Univerzity Karlovy svého soupeře nepouštěli ani ve druhé třetině do výraznějších brankových příležitostí, naopak hrozili na druhé straně. Ve dvacáté deváté minutě se na ledě objevilo hned několik čepic, protože svůj hattrick završil Oliver Glitta, který usměrnil střílenou přihrávku Martínka do branky Pardubic. V rozmezí čtyř minut přidali hráči UK další dvě branky, nejprve zvyšoval na 6:0 svou druhou brankou v utkání David Volf a další branku přidal Viktor Martínek, který měl na kontě již čtyři gólové přihrávky. A opět minutu před koncem udeřil tým z hlavního města. Využitou přesilovou hrou zvýšil na průběžný stav po 2.třetině Viktor Martínek, který zaznamenal druhou branku a šestý bod v utkání.

Třetí třetinu otevřel domácí tým další brankou. Po chybě v rozehrávce Riders útočil neúspěšně Volf na hattrick, ale akci důrazně zakončil David Rudolph a zvýšil na 9:0. Ve vzduchu vysel dvouciferný počet branek. Desátou branku přidal už za tři minuty Filip Rubeš, který se snžil ještě přesvědčit rozhodčí, že do branky dostal kotouč nohou. Ale rozhodčí branku uznal a Filip Rubeš bude určitě muset něco dát do týmové kasy. Za třicet sekund mohl završit hattrick další hráč UK. Viktor Martínek sice překonal brankáře Sodomku, ale kotouč se odklouzal těsně vedle levé tyčky. Pardubičtí se nakonec přeci jen dočkali branky v tomto utkání. Čtyři minuty před koncem prostřelil z pravého kruhu brankáře UK Šimon Jindra. To byla poslední změna skóre v tomto utkání a domácí si dokráčeli pro jednoznačné vítězství v poměru 10:1. Riders mají do utkání ve Špindlerově Mlýně co dohánět, aby byli UK vyrovnaným soupeřem.

UK Hockey Prague : Riders Univerzita Pardubice 10:1 (3:0, 4:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 9. Řezáč (Klinger, Martínek), 13. Glitta (Martínek, Adamec), 19. Glitta (Řezáč, Martínek), 25. Volf (Rubeš, Chládek), 29. Glitta (Martínek, Řezáč), 32. Volf (Rudolph, Rubeš), 33. Martínek (Řezáč, Adamec), 39. Martínek (Řezáč, Piskač), 42. Rudolph (Rubeš, Volf), 45. Rubeš (Rudolph, Adamec) – 57. Jindra (Králíček, Tomín)

UK Hockey Prague: Novák (Mašek) – Piskač, Dlabola, Chládek, Klinger, Novák, Adamec, Glitta – Volf, Rubeš, Bořík, Řezáč, Halberštát, Šimanský, Síla, Bečka, Martínek, Rudolph

Riders Univerzita Pardubice: Novotný (40. Sodomka) – Obr, Faltys, Tomín, Vacek, Lenoch, Bezděk – Jindra, Maťátko, Strnad, Králíček, Topolská, Skála, Voldán, Šrámek, Kmoníček, Hejný

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři