Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

HC North Wings nadělili na domácím ledě Ostravanům osm branek

Ústí nad Labem – V rámci 6. kola zavítal na půdu HC North Wings tým BO Ostrava. Tento historicky první vzájemný souboj dopadl lépe pro domácí Křídla Severu, která si po zasloužené výhře 8:4 připisují důležité tři body do tabulky ULLH. Dvě branky v utkání vstřelili Roman Brandner, Adam Janoušek a Hanuš Petržílka. Další body budou chtít studenti UJEP přidat v dalším kole, kdy zajíždí do Brna, kde jej čekají Cavaliers.

6. kolo ULLH, po 01. 11. 2021, 18:15
HC North Wings Ústí nad Labem – BO Ostrava Vítkovice Steel 8:4 (3:0, 3:3, 2:1)
Branky a nahrávky:
2. Janoušek (Brandner, Gottfried), 15. Petřžílka (Kuchař), 20. Brandner (Balcar, Janoušek), 28. Brandner, 34. Janoušek (Amirov), 40. Jindra (Kuchař), 43. Jaroš, 47. Petržílka (Amirov, Balcar) – 24. Baca (Moravčík), 29. Kovalski (Béreš), 39. Šěvěček (Bernát), 53. Bernat (Dvořák).

Sestavy:
HC North Wings Ústí nad Labem:
Gerstner (Šmehlík) – Balcar, Petržílka "A", Štěpánek, Miškovič, Straka, P. Jarý – T. Jarý, Kuchař "A", Jindra, Janoušek, Dytrych, Jaroš, Amirov, Pšenička, Brandner, Polák "C", Gottfried.

BO Ostrava Vítkovice Steel: Ovčaři – Szturc, Dvořák, Baca, Šěvěček, Janiczek, Gřesík, Hranický – Bernát, Moravčík, Béreš, Sysala "C", Kovalski "A".

Rozhodčí: Petružálek – Goltsch, Sýkora. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 95. Střely: 46:37.

Report:
Historicky první střetnutí mezi HC North Wings a BO Ostrava začalo lépe pro Severočechy. Po necelých dvou odehraných minutách se premiérově prosadil v ULLH domácí Adam Janoušek – 1:0! V patnácté minutě navyšoval zaslouženě vedení Křídel Severu v přesilové hře dorážející Hanuš Petržílka – 2:0! A před odchodem do kabin jsme viděli ještě jednu domácí branku, když se v závěrečné minutě trefil, po krásné přihrávce od Patrika Balcara, Roman Brandner – 3:0!

Druhá třetina začala lépe pro hosty z Ostravy. Jan Baca vstřelil první branku hostů v dnešním utkání – 3:1! V osmé minutě druhé periody však opět navyšoval za domácí, svou druhou brankou v utkání, Roman Brandner – 4:1! O necelou minutu později opět hosté korigovali. Z mezikruží zakončoval přesně Marek Kovalski – 4:2! Opět ale domácí odpověděli. I Adam Janoušek si připsal druhou branku v utkání – 5:2! Minutu před koncem druhé třetiny snižoval Vojtěch Šěvěček, který se trefil od levého mantinelu přesně do víka – 5:3! Poslední slovo však měli ve druhé třetině domácí. Pětadvacet vteřin před druhou sirénou se po krásné přihrávce Martina Kuchaře trefil Jan Jindra – 6:3!

Ve třetí třetině už přeci jen bylo znát, že hosté přijeli v nízkém počtu hráčů a domácí trestali. V oslabení se prosadil Jakub Jaroš – 7:3! Osmou branku domácích, a také svou druhou v utkání přidal, po nejkrásnější akci večera, Hanuš Petržílka, jenž zhodnotil krásné přihrávky Patrika Balcara a Famila Amirova – 8:3! Poslední slovo v utkání, a alespoň malou útěchu na dlouhou cestu zpět do Ostravy, měli hosté. Jan Bernát dokázal překonat brankáře Gerstnera a stanovil výsledek utkání na konečných – 8:4!


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři