Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Napínavý duel rozhodli ve třetí třetině Black Dogs Budweis

V Hokejovém centru Pouzar v jihočeské metropoli se odehrálo velmi vyrovnané utkání. Black Dogs se dostali v první třetině proti plzeňským Akademikům do vedení. Hosté pak ale vyrovnali a muselo se rozhodovat až v posledním dějství. Tam s velkou úlevou skórovali právě domácí a mohli slavit tři body.

První perioda byla poznamenána především velkým množstvím vyloučení. Především pak na plzeňské straně. Akademici sice v oslabení neinkasovali, nicméně byli často pod tlakem a spíše jen vyhazovali. Pak ale jediná branka padla necelých deset sekund po oslabení Akademiků. Hrůša poslal skákavou přihrávku před branku. A tam už stál pohotový Tomáš Vochozka, který kotouč doklepl přesně tam, kam bylo potřeba. Black Dogs pak měli další dobré možnosti, do kabin se ale šlo za jednobrankového rozdílu.

Prostřední dějství nebylo tak atraktivní jako předchozí část. Ani jeden z týmů si nevytvořil pasáž, kdy by byl jasně lepší. Největší šanci měl pravděpodobně Kronus, nicméně trefil jen levou tyčku z brankářova pohledu. Dobrou šanci měl na hokejce také Miroslav Tejko, ten si ale vylámal zuby na Štekrovi, brankáři Akademiků. A potom přišla první branku na východočeské straně. Princl poslal přihrávku před branku, tam stál pohotový Jan Kalus, který plácl do kotouče a trefil se přesně, jak bylo potřeba - 1:1.

Třetí dvacetiminutovka byla z pohledu celého utkání klíčovou pasáží. Black Dogs v ní byli poměrně dost vylučování, nicméně českobudějovická defenziva odolala náporu Akademikům. Několikrát dobře zasáhl také Ivo Svoboda, brankář domácích. Úleva pro svěřence Davida Oulíka pak přišla po trefě Radka Rolínka, který přejel celé hřiště a trefil přesně na zadní tyč. A vítězství do prázdné pak ještě zpečetil po vzdušné přihrávce Lukáš Prášek.


Black Dogs Budweis: Svoboda (Dvořák) – Kubeš, Grauer, Bouška, Svoboda, Krtek, Hrůša – Kronus, Pinkas, Rolínek, Bahula, Tejko, Šafář, Vochozka, Šuhaj, Prášek, Kaisler, Prokop, Dvořák.

Akademici Plzeň: Štekr (Černý) – Margus, Šibra, Jankovský, Koco, Šperl, Soukup, Beer (C) – Strmiska, Rejzek, Reitspies, Šiška, Šefl, Kalus, Princl, Říha, Švec, Králíček, Fořt.

Rozhodčí: Mejzlík – Polák, Bělohlav. Střely na branku: 33:21. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři