Přesunout nahoru

Akademici potřetí v řadě prohráli

Plzeňští v utkání dlouho sahali po bodech, ovšem poslední pětiminutovka rozhodla, že tři body zůstanou v Českých Budějovicích.

Plzeň vstoupila do zápasu plná elánu, jenž ovšem pramenil ve fauly hostů. Toho Budějovice v polovině první třetiny využily. Do třetice všeho dobrého a zlého využil Tomáš Vochozka končící přesilovou hru a z prostoru mezikruží propálil Štekra. Akademici se hnali za vyrovnáním, ale jejich akcím chyběla patřičná přesnost. První třetinu tedy zvládli lépe domácí, kteří vedli po dvaceti minutách 1:0.

Do druhé třetiny vstoupili lépe Black Dogs. Erik Bahula využil nepřehledné situaci po vhazování v obranném pásmu Akademiků a namířil si to do zakončení. Jeho pokus lapil hostující brankář Štekr. Domácí se poté dostali do přečíslení tři na jednoho. Na konci kombinace stál Miroslav Tejko, který střílel takřka do odkryté klece. Jeho pokus skončil na tyčce. Tyčka pomohla Štekrovi i v další velké příležitosti domácích. Tu tentokrát rozezněl Jonáš Kronus. A když neskórovali domácí, tak se trefili hosté. Vít Reitspiez se za soupeřovo brankou elegantně zbavil obránce a přihrál Marku Princlovi. Ten z rohu našel před brankou číhajícího Jana Kaluse, který se z těchto prostorů nemýlí. 1:1. Druhou třetinu nakonec zvládli lépe hosté a po čtyřiceti minutách byla hra vyrovnaná.

Třetí třetina nám nabídla nejvyrovnanější pasáž. Oba týmy chtěly vyhrát a na ledě to bylo vidět. Do první šance poslední periody se dostal domácí Tejko. Jeho pokus za Štekrem neskončil. Na druhé straně to zkoušel Jan Kalus. Zde se blýskl výborným zákrokem domácí Svoboda. Posledních pět minut utkání rozhodlo o vítězství Budějovic. Tomáš Vochozka zavezl kotouč do třetiny a vystřelil naprosto přesně pod vyrážečku Jonáše Štekra. Definitivní hřebíček do rakve přišel minutu před koncem. Dlouhou přihrávku dostal Lukáš Prášek, a ten uklidil kotouč do prázdné branky. Akademici tak v posledních pěti minutách utkání ztratili a připsali si třetí porážku v řadě. Šanci na reparát budu mít 8.11. na ledě Pardubic.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři