Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Univerzitní liga startuje již tuto neděli. Získala nového generálního partnera.

Praha, 19. 9. 2019 – Český univerzitní hokej našel generálního partnera a první ročník soutěže může začít. Generálním sponzorem Univerzitní ligy ledního hokeje se stává společnost Tipsport, a.s., která tak po Tipsport extralize ledního hokeje a Chance lize rozšiřuje své hokejové portfolio. Výstupem tohoto partnerství bude zejména možnost sledovat utkání živě na Tipsport TV a kurzová nabídka pro širší veřejnost.

‘‘Každý velký projekt potřebuje silné partnery a my jsme velmi hrdí na to, že se nám podařilo získat tak významného generálního partnera. Věříme, že se do hokejové rodiny Tipsportu zapojíme jako významný článek a naplníme očekávání partnerů, kteří v nás vložili svoji důvěru,‘‘ říká Tomáš Hlaváč, předseda České asociace univerzitního hokeje.

Měsíce příprav jsou nyní téměř u konce a studenti se již v příštím týdnu utkají v prvních kláních. Rozpis utkání, výsledky, statistiky a další informace o soutěži jsou od dnešního dne k dispozici na webových stránkách www.univerzitnihokej.cz a zároveň na největším hokejovém portálu v České republice, www.hokej.cz.

‘‘Univerzitní hokej je pro diváky velmi atraktivní a ve spolupráci s naším partnerem BPA Sport Marketing, a.s. plánujeme pravidelné zpravodajství a přiblížení projektu širší veřejnosti. Největší radost máme z vlastní rubriky na portálu hokej.cz,‘‘ říká David Novák, člen představenstva ULLH.

Univerzitní liga představí několik novinek. Vítěz základní části pozvedne Pohár ČAUS, jemuž propůjčila záštitu Česká asociace univerzitního sportu, partner projektu. Zároveň představenstvo soutěže vypsalo soutěž mezi uměleckými fakultami českých vysokých škol na podobu Poháru Jana Palacha pro vítěze play off a očekává první návrhy koncem října 2019. Další atraktivní novinkou je, že nejlepší střelec každého týmu bude nastupovat se zlatou helmou, tak aby bylo sledování zápasů atraktivní i pro diváky, kteří jednotlivé týmy nebo hráče neznají.

‘‘Těšíme se na návrhy Poháru Jana Palacha. Přál bych si, aby trofej pro naši soutěž byla výjimečná a pro vítěze, aby bylo její pozdvihnutí nezapomenutelné,‘‘ dodal Filip Malota, místopředseda ČAUH.

Soutěž zahájí tuto neděli 22. 9. 2019 zápas plzeňských Akademiků proti týmu Black Dogs z Českých Budějovic a bude přímo navazovat na extraligový zápas v plzeňské Logspeed CZ Aréně. Právě spolupráce s extraligovými kluby může být pro jednotlivé kluby další výzvou v jejich rozvoji.

Všechny účastnické kluby jsou řádnými členy ČSLH a řídí se tak pravidly a řády, stejně tak jako všechny hokejové týmy v ČR. Zástupce ČSLH Martin Loukota potvrdil podporu tomuto projektu, který je příležitostí zejména pro hráče, kteří nenajdou uplatnění v profesionálním hokeji a chtějí ve svém sportu pokračovat na univerzitě, kde se mohou všestranně rozvíjet.

Velká očekávání od soutěže mají i samotní hráči, pro které je soutěž jedinečnou příležitostí jak plnohodnotně skloubit trénink, zápasy a vysokoškolské studium. Útočník týmu Engineers Prague Martin Suda na tiskové konferenci uvedl:

‘‘Jsme především hráči a tak se na první buly nového ročníku soutěže, která tu dosud chyběla, moc těšíme. Víme, že nám oproti předešlým letem výrazně ubude cestování a věříme, že liga bude vyrovnaná a přinese řadu dramatických soubojů před plnými tribunami. Play off s možností výběru soupeře bude také něco extra a možnost být první, kdo získá pohár Jana Palach je pro všechny studenty velkou motivací.“

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři