Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

V souboji o druhé místo přehrála Karlovka HC Muni

Souboje dvou velkých univerzit Masarykovy a Karlovy patřily vždy k tomu nejlepšímu co univerzitní hokej mohl nabídnout. V posledních letech měla navrch spíše brněnská univerzita, ale v letošním ručníku jsou aktuálně obě mužstva na předních příčkách tabulky univerzitní ligy. Karlovka vyniká zejména v počtu vstřelených branek, když vévodí společně s Engineers celé univerzitní lize. Masaryčka naopak vyniká hlavně v obraně, když dovolila svým soupeřům během čtyře kol jen šest branek. Souboj nejlepšího útoku a jedné z nejlepších obran v lize sliboval zajímavou podívanou.

Do utkání mnohem lépe vstoupili domácí, kteří dokázali vstřelit branku už po jednadvaceti vteřinách. Po vhazování v útočném pásmu Masaryčky nastřeloval puk na branku Tomaník, ale trefil jen clonícího Novosedlíka. Tomu se puk odrazil šťastně přímo před okrytou branku a pohodlně překonal Balouna v brance UK. To nebyl vstup do utkání, jaký by si trenér Hybner na lavičce Karlovky představoval. Brzká branka, jako by ale měla na tým UK pozitivní vliv a naopak Masaryčku trochu přibrzdila. Protože po zbytek třetiny byl na ledě vidět v podstatě jen jeden tým a byli to právě hosté, kteří dokázali v průběhu třetiny vstřelit dvě branky a otočit skóre ve svůj prospěch. Nejprve vyrovnal ve dvanácté minutě po vhazování z dorážky Čmejla a o tři minuty později svůj tým povedenou individuální akcí poslal do vedení debutant v dresu UK Honza Vávra. Po zbytek třetiny předváděla Karlovka soustředěný výkon a Muni k ničemu nepustila.

Do druhé části chtěli domácí vstoupit opět podobně jako do úvodu utkání a ve slibné šanci se objevil Strakoš, ale Balouna nepřekonal. Ale, z protiútoku ukáčka už se na ledě objevila gólová radost. Obránce Marek Novák ujel po levém straně a parádně našel křižnou přihrávkou Matěje Sílu u vzdálenější tyče Davida Holuba, který se už nestihl natáhnout a Síla zvýšil na rozdíl dvou branek. O minutu později se už dočkali i domácí a po rychlém protiútoku a prudkém nahození na Balouna dorážel do odkryté klece rozjetý Tadeáš Aulehla. Muni tak znovu stáhli rozdíl pouze na jednu branku. Ve dvacáté šesté minutě dostali hosté první přesilovou hru po podražení Věžníka a hned svou první početní výhodu dokázali využít. Ve skrumáži před Holubem se nejlépe zorientoval Honza Škoda a trefil přesně do levého horního rohu. UK se opět dostalo do dvoubrankového vedení. Další branku mohl přidat David Jindra, ale od Volfa nedostal ideální přihrávku a zakončoval vedle branky. Ve druhé třetině měla Karlovka ještě několik šancí, ale v největších z nich nedokázal dvakrát překonat Holuba střelec třetí branky Honza Škoda.

V závěrečné třetině museli domácí vstřelit minimálně dvě branky, aby mohli pomýšlet na bodový zisk. Hosté ale i v této části drželi otěže pevně v rukou a hráli přesně to co potřebovali. Naději pro domácí vykřesal ve čtyřicáté osmé minutě ze samostatného úniku Račický, který překonal tváří v tvář Balouna a snížil na 3:4. To bylo, bohužel pro fanoušky Muni, z jejich strany vše. V dalším průběhu utkání si již nedokázali vyprodukovat žádnou brankovou příležitost a dál čelili tlaku Univerzity Karlovy. Asi rozhodující moment utkání nastal necelé čtyři minuty před koncem, když Glitta, držitel zlaté helmy v týmu UK, zachytil rozehrávku Masaryčky a naservíroval puk Sílovi do samostatného úniku. Ten se ani podruhé ve vyložené šanci nemýlil a střelou mezi betony vrátil UK dvougólové vedení. Převahu hostů demonstrovalo i zamčení domácích při jejich vlastní hře bez brankáře, kde dokázali proti přesile soupeřů kombinovat Volf, Jindra a Čmejla a dohrát tak závěrečné sekundy daleko od své branky. Univerzita Karlova zaslouženě zvítězila 5:3 po velmi dobrém výkonu a připisuje si důležité body v boji o přední příčky v univerzitní lize.

HC MUNI : UK Hockey Prague 3:5 (1:2,1:2,1:1)

Branky a nahrávky: 1. Novosedlík (Tomaník), 23. Aulehla (Bartkovský), 48. Račický (Bednařík) – 12. Čmejla (Jindra, Klinger), 15. Vávra, 23. Síla (Novák), 28. Škoda (Velas, Piskač), 57. Síla (Glitta)

HC MUNI: Holub (Koval) – Uhříček, Kučera, Surán, Grman, Plhal, Vězník, Bednařík – Matov, Aulehla, Svoboda, Mokrohajský, Jakubec, Háněl, Tomaník, Ivčič, Bartkovský, Strakoš, Novosedlík, Štrauch, Račický

UK Hockey Prague: Baloun (Novák) – Piskař, Klinger, Novák, Adamec, Glitta, Kopenec, Vávra, Velas, Řezáč, Volf, Jindra, Čmejla, Škoda, Halberštát, Síla, Rudolph


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři