Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

O vyrovnaném zápasu rozhodla třetí třetina, HC Univerzita Palackého po souboji s inženýry na výhru stále čeká

Ve čtvrtek hostili první Engineers Prague poslední Olomouc. Zápas, který mohl pro domácí papírově znamenat lehkou bitvu, byl však velmi vyrovnaný. Hosté šli v prvních dvaceti minutách dvakrát do vedení, po dvou třetinách bylo skóre zápasu 2:2. Střetnutí rozetnula poslední část klání, ve které domácí vstřelili tři góly a připsali tak na konto vítězství číslo šest za tři body v poměru 5:2. Naopak olomoucký univerzitní celek si na vítězství ještě bude muset počkat minimálně do dalšího zápasu.

První třetina byla velmi vyrovnaná. V úvodních minutách bylo těžké rozhodnout, kdo z celků na ledové ploše pražské Hvězdy je lepší. Skóre ale otevřeli v 16. minutě hosté. Domácí udělali hrubku v obraně, která byla potrestána Filipem Paličkou, jenž nikým nehlídán tečoval kotouč za záda domácího brankáře Havla. Radost však Olomouckým dlouho nevydržela. V 17. minutě srovnal skóre hry Miroslav Tvrdoň. Útočník inženýrů překvapil hostujícího gólmana střelou z úhlu do horní části klece. To nebylo z gólových přírůstku v první dvacetiminutovce vše. HC Univerzita Palackého šla ve 20. minutě do vedení. Branku do šatny vsítil po chybě v zadních řadách Pražanů kapitán domácích Dominik Cach. Cach překonal k cestě ke gólu těžkost v podobě ležícího obránce inženýrů, stáhl si několikrát kotouč na hokejku a vystřelil do horní poloviny branky. Po první třetině tedy odcházeli do kabin šťastnější Olomoučtí. 

Ve druhé části hry došlo k přitvrzení zápasu. K vidění bylo mnoho střetů, které často vyústily v tresty. Tempo zápasu se zrychlilo a oba celky také otevřely obranu. Vznikalo mnoho chyb, které se oba týmy snažily potrestat. Šanci ale zužitkovali na branku pouze domácí. Ve 28. minutě srovnal stav utkání na 2:2 Tomáš Fabiánek, který zacílil rychlou ránu pod vyrážečku Novotného. Po čtyřiceti minutách tedy bylo herně i výsledkově vyrovnáno a o zápasu měla rozhodnout poslední část hry.

A opravdu se třetí třetina stala rozhodující, zároveň také pomyslným katem hostujícího mužstva. Engineers se povedlo otočit zápas na svou stranu v podobě tří zásahů, které skončily v olomoucké bráně. Poprvé do vedení poslal domácí ve 43. minutě David Blažek, jenž využil chyby v  zadních řadách hostů a následně překonal Novotného v oblasti vyrážečky. Poté na 4:2 zvyšoval ve 49. minutě utkání nejproduktivnější hráč Univerzitní ligy Miroslav Dani. Pražané si všimli, že se Dani vyskytuje na hranici středního a útočného pásma naprosto sám a mohl by jít potenciálně do brejku. To se i stalo. Jakmile útočník inženýrů obdržel kotouč, tak se s ním vydal na branku a stál tváří v tvář Novotnému, na kterého vyzrál. Tečku za zápasem udělal v 51. minutě Miroslav Vaňous. V početní výhodě upravil, po sérii dorážek, skóre na konečných 5:2 pro domácí, což vzbudilo radost v početném publiku, jenž přišlo inženýry během čtvrtečního večerního klání podpořit. Atraktivitu zápasu dodaly i četné pěstní souboje. Hlavně ve třetí periodě byly k vidění bitky, jež vyvolala frustrace ze strany hostů a také tvrdá hra do těla v případě obou mužstvem. 

Engineers si připsali šestou výhru za tři body, bezkonkurenčně s tímto skóre vedou tabulky Univerzitní ligy. Naopak Univerzita Palackého bude muset napravit svou reputaci v následujících zápase. Šanci k tomu bude mít již v pondělí 8. listopadu, kdy na své domovském stadionu v Uničově vyzve od 17:00 brněnskou Masarykovu Univerzitu. 

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři