Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Engineers i pošesté vítězně. V čele tabulky už mají náskok 6 bodů

Pražští Inženýři nepolevují a také v 6. kole Univerzitní ligy si připsali plný bodový zisk. V souboji prvního týmu s posledním to ale dlouho vypadalo na nečekané drama. Olomouc dlouho držela s lídrem tabulky krok a dvakrát dokonce vedla. Engineers ale výborným výkonem ve třetí třetině rozhodli o tom, že body zůstanou v Praze. Utkání na Hvězdě opět sledovalo více než 400 diváků. O prodloužení neporazitelnosti pojedou Inženýři bojovat už v pondělí do Ostravy.

Jasným favoritem čtvrtečního klání byli domácí Engineers. Olomouci se po vítězství v přípravném Tipsport Uni Cupu v úvodu ligy vůbec nedaří, ve třech utkáních vybojovali studenti Univerzity Palackého pouze jeden bod. Průběh utkání ale rozhodně nevypadal jako souboj prvního s posledním. Hosté si zřejmě vzpomněli na poslední vzájemný zápas v semifinále letního turnaje a od začátku domácího favorita trápili.

Úvod utkání nabídl šance na obou stranách. Zatímco domácí těžili z pohybu a kombinací v útočném pásmu, hosté zahrozili z několika rychlých brejků. Skóre nakonec otevřela právě Olomouc. K dorážce tečované střely se dostal Filip Palička a Havel na jeho střelu neměl šanci dosáhnout – 0:1. Reakce domácích na sebe nenechala dlouho čekat. Miro Tvrdoň dostal před brankou od obránců moře času a parádní střelou z úhlu pod břevno zaskočil Novotného – 1:1. Opakovala se tak situace z předchozího domácího utkání s Plzní. Domácí také prohrávali a právě Tvrdoň vyrovnával. Hosté se ale do vedení stihli ještě jednou vrátit. V poslední minutě první třetiny se dostali do úniku 2 na 1 a Dominik Cach vzal celou situaci na sebe, položil si obránce a nechytatelnou střelou o levou tyč přidal druhý gól Olomouce – 1:2.

Od startu druhé třetiny byla na domácích vidět snaha co nejdříve vyrovnat. Zlepšeným bruslením a důrazem se dostávali do více šancí a jejich tlak přinesl ovoce ve 28. minutě. Odražený puk si mezi kruhy sebral Tomáš Fabiánek a uklidil ho za pravou tyč – 2:2. Ve zbytku třetiny už kralovali brankáři a branku už diváci nevidělí. Domácí měli sice k dispozici dvě přesilové hry, ale do vedení se nedostali. Rozuzlení tak mělo přijít v závěrečné dvacetiminutovce.

A třetí třetiny Engineers umí. Hned ve 4. minutě šli do vedení, když David Blažek prakticky zkopíroval gól Fabiánka a po dobrém napadání celého útoku poslal domácí konečně do vedení – 3:2. Hra se otevřela, Olomouc stále spoléhala na protiútoky, ale s ubývajícím časem nechávala zadní vrátka více a více otevřená. To se jí velmi záhy vymstilo. Obránci hostů naprosto trestuhodně zapomněli ve středním pásmu na číhajícího Mirka Daniho. Ten měl v samostatném úniku tolik času, že snad ani nemusel udělat krok. A nejproduktivnější hráč ligy se v zakončení nemýlil, chladnokrevně poslal puk mezi nohy Novotného a uklidnil svůj tým – 4:2. V dalším střídání navíc hosté faulovali a první útok znovu trestal. Dani tentokrát na Novotného nevyzrál, jenže puk se odrazil k Pavlu Vaňousovi a ten, i s přispěním teče jednoho z padajících obránců, dal podobu konečnému skóre – 5:2. Zápas byl rozhodnut, ale i tak se na ledě děly zajímavé věci. Hosté nesli výsledek hodně těžce, což se projevilo hned v několika vyvolaných šarvátkách a bitkách. Asi ta největší přišla v posledních vteřinách utkání, kdy se najednou praly hned tři dvojice. Domácí ukázali, že jim tvrdá hra není cizí a i v pěstních soubojích slavili vítězství.

Sestřih všech gólů najdete ZDE. 

Ohlasy:

Filip Palička (HC UPOL): „Je to škoda, dvě třetiny jsme tady hráli, to co jsme chtěli. Pak už to bylo kdo s koho. Inženýři měli 4 lajny, my jsme přijeli se třemi, cesta byla dlouhá, takže se to pak překlopilo na jejich stranu. Bylo to vyhrocené, ale myslím si, že jsme podali super týmový výkon a pokud to zopakujeme v dalších zápasech, určitě uspějeme.“

Matouš Horský (Engineers): „Jsme rádi za výhru, hlavně kvůli tomu, žejsme odskočili v tabulce na 6 bodů. Pomůže nám to do dalších zápasů. Do zápasu jsme vstoupili poměrně dobře, ale pak jsme trochu polevili a dostali 2 laciné góly. Ale ve třetí třetině jsme se do toho skvěle vrátili, byly tam emoce a muselo to každého bavit, takže skvělý zápas. Na konci tam byly nějaké bitky. Hrajeme doma, jsme první tým a myslím, že si nemůžeme dovolit tady dostávat po držce. Takže jsem rád, že jsme vyhráli i v tom.

Daniel Kolář (trenér Engineers): „Očekávali jsme vyrovnané utkání, což se také potvrdilo. Kluci předvedli dobrý výkon, gólově se prosadily tři útoky, což těší hlavně nás, trenéry. Posledních deset minut, kdy už bylo o výsledku rozhodnuto, jsem se už jen bál o zdraví našich hráčů. Naštěstí se všechny ty bitky obešly bez zranění na naší straně.

Inženýři tak zvládli odplatu za Tipsport Cup na výbornou. Přidali šestou výhru v řadě a na čele tabulky mají šestibodový náskok na svého pražského rivala z Karlovy Univerzity. Další zkouška je čeká v pondělí, kdy se v Ostravě utkají s týmem BO Ostrava Vítkovice Steel. Doma je budete moci vidět v neděli 21. listopadu, kdy v rámci derby technických univerzit přivítají na Hvězdě VUT Cavaliers Brno. Utkání začne v 11:30.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři