Přesunout nahoru

Plzeňský zmar nekončí

Akademici nedokázali zvítězit ani ve čtvrtém utkání v řadě. Na ledě Pardubic prohráli 3:6.

Nový zápas, stejná píseň. Plzeň vstoupila do utkání levou nohou, a to vygradovalo prvním vyloučením. Domácí hned první přesilovou hru neodmítli a Jakub Muška dotlačil kotouč za brankáře Černého. Po minutě a dvaceti vteřinách ovšem vyrovnal Štěpán Hanzlík, který dorazil do branky střelu Jana Kaluse. Akademici šli do vedení v polovině první třetiny. Jan Rejzek nadvakrát dostal kotouč za brankáře Sodomka. Hrdina předešlé situace se stal nechtěným hrdinou i situace následující. Během vyloučení Jana Rejzka se podařilo Pardubicím vyrovnat. Přesně mířil Dominik Bureš. Půl minuty na to už vedly opět Pardubice. Střelou přes obránce se prosadil Lukáš Hebek. Do konce první třetiny odskočili Perníkáři na rozdíl dvou branek. Dorážku takřka z nulového úhlu dostal do branky Šimon Lenoch. Skóre tedy bylo po první dvacetiminutovce 4:2 pro domácí.

Akademici se snažili smazat gólové manko, ale limitující jsou pro něj v posledních zápasech častá vyloučení. I tak se jim podařilo vypracovat si několik příležitostí. Ani jedna z nich však nebyla proměněna. A tak pět minut před druhou sirénou se opět prosadily Pardubice. Dominik Bureš využil nedůrazu hostí a překonal Štekra. Po dvou třetinách bylo skóre 5:2.

Plzeň to nevzdala a snažila se vyrovnat. To samozřejmě nahrávalo na brejky Pardubic. Štekr ovšem držel šance svého týmu. Šest minut před koncem vykřesal naději pro hosty svým druhým gólem Štěpán Hanzlík. Závěrečné power play se ale Akademikům nepodařilo a prázdnou branku přes celé hřiště trefil Jan Stolín. Akademici si tak připsali čtvrtou porážku v řadě.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři