Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Člověk se může realizovat a posouvat hráče dál, jak po výkonnostní, tak po mentální stránce

Martin Šejba je trenérem Riders od jejich začátku v ULLH. Prozradil nám, mimo jiné, jak se vůbec k trénování dostal, čeho by chtěl s Riders dosáhnout a také jak hodnotí jejich výkon po 7. kole.

Jak ses dostal k hokeji a konkrétně k trénování?

Moc jsem neměl na výběr. Otec byl profesionální hokejista, takže sport mi byl vybrán jednoduchým způsobem. Hrál jsem za Pardubice, po konci v juniorce jsem vyhodnotil, že pokračovat jako hráč pro mě nemá dál smysl, ale věděl jsem, že u hokeje chci 100 % zůstat. Začal jsem docházet na tréninky mládeže v Pardubicích, chytlo mě to a vydrželo mi to doteď, kdy je to moje plnohodnotné zaměstnání.

Jak moc tě práce trenéra naplňuje a jak se v této profesi vzděláváš?

Naplňuje mě to moc, člověk se může realizovat a posouvat hráče dál a dál, jak po stránce výkonnostní, tak i po té mentální. Je to taky velká zodpovědnost, protože trenér, ač to tak nevypadá, může velkou mírou ovlivnit jakým směrem se hráč vydá i jak se bude chovat. Tohle platí hlavně u dětí a mládeže, kde se s tím i dá něco dělat.

Co se vzdělávání týče, tak ČSLH dělá spoustu seminářů, které pomáhají trenérům se vzdělávat a posouvat se dál. V dnešní době se dá najít i spousta užitečných videí a cvičení na sociálních sítích, YouTube, Instagram, …

Jak by si zhodnotil zatímní průběh sezóny pro Riders?

Je vidět, že ULLH je kvalitní soutěž a najde se tu spousta kvalitních hráčů. Z naší strany vidím jenom samá pozitiva, hlavně v posledních, kde se naše výkony zlepšily a my se tak dočkali i prvních bodů do tabulky. Nicméně je vidět, že některé týmy mají pár roků náskok, co se týče vyrovnanosti týmu. Ze začátku jsme se potýkali skoro s nedostatkem hráčů, oproti týmům třeba z Prahy, kde mají pod jedním týmem hned tři univerzity a mají si z čeho vybírat. Teď bych řekl, že jsme vytvořili slušnou základnu a máme na čem stavět. Každý zápas je pro nás důležitý a posouvá Riders dál a dál.

Čeho by si chtěl jako trenér dosáhnout?

Co nejvyšších sportovních výsledků. V rámci univerzitní ligy si s Riders zahrát play-off a uhrát co nejlepší výsledek. Co nejlépe reprezentovat náš klub, univerzitu a město. Co se týče mé trenérské činnosti, tak vychovávat mladé sportovce, učit je sportovním návykům, slušnému chování, rozšiřovat dovednosti, a hlavně lásce ke sportu.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři