Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Podruhé společně pro dobrou věc. Olomoučtí hokejisté znovu spojí síly v charitativním utkání



Na konci roku 2018 se junioři HC Olomouc a univerzitní hokejisté HC UP poprvé potkali na ledě, aby podpořili dobrou věc. Kohouti a vysokoškolští hráči uspořádali charitativní utkání, jehož výtěžek byl věnován Dětské klinice a nadaci Šance olomoucké fakultní nemocnice. A protože poslední dva roky byly pro malé pacienty obzvlášť náročné, rozhodly se je oba týmy podpořit znovu.

I tentokrát se utkání uskuteční v době, kdy na všechny dýchá vánoční atmosféra. Stejně jako téměř před třemi lety, i letos se budou olomoučtí hokejisté držet hesla „PRO DOBROU VĚC“, a i tentokrát poputuje výtěžek na konto Dětské kliniky a nadace Šance. Během prvního ročníku se pro organizace pod záštitou Fakultní nemocnice Olomouc vybralo téměř 44 tisíc.

„Před třemi lety vznikl nápad uspořádat charitativní utkání de facto u šálku kávy. Celý proces příprav pak trval necelý měsíc a půl. Nejtěžší bylo samozřejmě najít společný termín, nejen kvůli ligovým utkáním a prostoru na ledové ploše, ale také proto, že se blížily vánoční svátky. I proto nás účast fanoušků i vybraná finanční částka velmi mile překvapila,“ uvedli organizátoři akce. 

Letos se utkání uskuteční podstatně dříve. Dva olomoucké týmy, junioři HC Olomouc a hráči HC UP, se proti sobě postaví už 8. prosince. Stejně jako během prvního ročníku, i tentokrát čeká návštěvníky utkání bohatý program. Těšit se mohou na přestávkovou soutěž nebo tombolu s hodnotnými cenami. I finanční částka, vybraná v rámci tomboly, pak poputuje na podporu vybraných organizací. 

Kromě soutěží na ledě si organizátoři znovu připravili i soutěž mimo mantinely. I tentokrát se do hry zapojí maskot HC Olomouc, kohout Kokrhél. Stejně jako v prvním ročníku půjde o jediné - pořídit s Kokrhélem tu nejoriginálnější fotku. Tu pak fanoušci mohou zveřejnit na svém instagramového účtu s hashtagem #dvakluby_jednomesto. Důležité je také označit oba pořádající kluby, tedy HC Olomouc a HC UP Olomouc.

Těšit se fanoušci mohou i na některé hráče A týmu HC Olomouc. Ti už přislíbili svou účast na autogramiádě. 

Dvě věci se ale přece jen mění. Zatímco v prvním ročníku bylo vstupné dobrovolné, tentokrát stanovili pořadatelé dvě kategorie vstupenek. Cena vstupenky na charitativní utkání je v prvním předprodeji 80 Kč. Za 130 Kč mohou fanoušci vyrazit nejen na hokejové utkání, ale i na afterparty do olomouckého Belmonda. Ve druhém předprodeji a na místě pak za vstup na utkání zaplatí 100 Kč, za návštěvu zápasu a vstup do klubu pak 150 Kč.

Vzhledem k pandemii koronaviru byli navíc organizátoři nuceni přijmout i bezpečnostní pravidla. „To, abychom se mohli bezpečně sejít, nikoho neohrozili a zároveň si mohli užít i vánoční svátky, je pro nás prioritou. Vzhledem k současné situaci bude tedy umožněn vstup na utkání pouze těm, kteří splní podmínky pro účast na hromadných akcích podle aktuálně platných vládních nařízeních,“ dodali.

Přijďte si zpříjemnit vánoční svátky a společně s námi udělat něco PRO DOBROU VĚC.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři