Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

UK vítězí potřetí v řadě, tentokrát poráží Black Dogs

V utkání se střetly dva celky, které se prezentují ofenzivním hokejem. Diváci v předchozích vzájemných utkáních vždy viděli přestřelku. UK Hockey Prague v tomto ročníku střílí v průměru šest branek na utkání, oproti tomu Black Dogs pouhé dvě. Zároveň ale mají Black Dogs druhou nejlepší obranu v lize, když dovolili soupeřům v průměru také jen dvě branky na utkání, UK průměrně dostává více než tři branky. Souboj nejlepšího útoku s jednou z nejlepších obran sliboval zajímavou podívanou.

Utkání začalo velmi svižně a v první šanci se objevil už po dvou minutách David Rudolph z karlovky, ale osamocený mezi kruhy nedokázal zakončit přesně. Poté vyzkoušeli dvakrát z úhlu pozornost Maška v brance UK, ale ten neměl s pokusy vetší problémy. V páté minutě už se UK radovalo. Nahození Klingera na branku si našel Rudolph a po dorážce Jindry poslal do vedení domácí zakončením do prázdné branky Filip Rubeš. Black Dogs v první třetině nebyli zrovna vzorným týmem a hned třikrát musel hrát v oslabení. První dvě hosté ubránili, ale třetí dokázal využít střelou přes obránce Miloslav Adamec, který zaznamenal svou první branku v dresu UK. Celkově měli větší převahu v první třetině domácí a odcházeli do šaten se zaslouženým vedením 2:0.

Na začátku druhé třetiny získali hráči Českých Budějovic výhodu přesilové hry. Ale, větší šance si vypracovali domácí. Největší nebezpečí hrozilo z hole Jindry, který v samostatném úniku nastřelil pouze tyč Dvořákovi branky. A z další branky se radovali opět hráči UK. Klinger dvakrát nahazoval na branku Black Dogs. Jindra měl možnost dvakrát zakončovat z bezprostřední blízkosti a napodruhé dokázal dorazit puk za Dvořákova záda. Poté následoval úsek hry, kdy obě mužstva zodpovědně bránili a nepouštěli soupeře do brankových příležitostí. Snížení stavu přišlo ve 35.minutě. Po vyhraném vhazování Vochozkou se přesně trefil z levé strany Jan Prokop a vykřesal naději pro hostující tým. A ti opravdu jako kdyby zvýšili obrátky a dostali UK po tlak. Podařilo se jim překonat brankáře UK Davida Maška, ale Masopust zakončoval až po odpískání jeho ofsajdového postavení. I domácí UK se dočkali branky, která nakonec nebyla uznána. Piskač od modré nastřelil brusle Rudolpha, od kterého se puk odrazil do branky Black Dogs se zazněním klaksonu. Branka hostů byla tou dobou už zhruba deset sekund mimo předepsané postavení a hlavní rozhodčí po konzultaci s brankovým rozpažil. Domácí tedy šli do závěrečné části utkání s dvoubrankovým náskokem, ale hosté ukázali, že body v Praze nechtějí nechat úplně zadarmo.

Třetí třetinu začali lépe domácí, kteří zatlačili Budějovické hokejisty v jejich obranném pásmu. Šikovně zakončoval Jindra, ale Dvořák ramenem dokázal vyrazit kotouč nad branku. Nepřesnost v rozehrávce hostů mohl využít Bořík, ale nedokázal překonat velmi dobře chytajícího Dvořáka. O chvíli později se sám před brankou ocitl domácí Síla, ale bekhendový blafák zakončil pouze do boční sítě. Další velkou příležitost měl Rubeš, který si našel odražený kotouč, ale brankář Black Dogs dokázal lapačkou vytěsnit puk mimo tři tyče a udržel, tak naděje svého týmu. Hosté neměli v prvních deseti minutách závěrečné třetiny v podstatě žádné šance, ty ale přišli po sérii vyloučení domácích hráčů. Black Dogs dokázali překonat brankáře UK, ale rozhodčí opět rozpažil a branku neuznal. Budějovičtí tedy pokračovali v přesilovce, která byla za chvíli vylepšena v přesilovku pěti proti třem. Ale, další branku se jim v pokrčující přesilové hře vstřelit nepodařilo. V závěrečné snaze hostů bez brankáře, ale ujel domácí David Jindra, který pojistil vítězství UK a zaznamenal svou druhou branku v utkání. Reprezentanti Univerzity Karlovy předvedli kompaktní výkon a zaslouženě zvítězili nad jedním z adeptů na mistrovský titul a zároveň odskakují soupeřům v tabulce univerzitní ligy a upevňují si druhou příčku.

UK Hockey Prague : Black Dogs Budweis 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Rubeš (Rudolph, Jindra), 11. Dlabola (Adamec, Halberštát), 28. Jindra (klinger), 59. Jindra – 35. Tejko (Vochozka)

UK Hockey Prague: Mašek (K. Novák) – Piskač, Dlabola, Klinger, M. Novák, Adamec, Glitta, Vávra – Jindra, Rubeš, Šmejla, Bořík, Škoda, Hlaberštát, Síla, Bečka, Martínek, Rudolph

Black Dogs Budweis: Marek Dvořák (I. Svoboda) – Kubeš, Hrůša, Grauer, Krtek, Bouška, D. Svoboda – Rolinek, Tejko, Vochozka, Kaisler, Prokop, Masopust, Bahula, Kronus, Šafář, Matěj Dvořák, Přívozník, Šuhaj


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři