Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Bylo to jako bychom se znali roky, říká manažer HC MUNI o návštěvě dětského domova

Hokejisté Masaryčky nechali tentokrát výstroj a brusle doma. Čekalo je totiž setkání s dětmi z dětského domova Jílová. Hráči se postupně seznámili s prostředím domova i jeho obyvateli, se kterými si pak zahráli různé hry. Medvědi ale nepřišli s prázdnou, dětem donesli herní konzoli se sadou her a kosmetiku.

Akce se zúčastnilo devět hráčů a tři členové off-ice týmu. „Na začátek jsme se dětem představili a potom se postupně, ty nejodvážnější, představily i nám,“ popisuje týmový marketingový manažer Andrej Vandlik. „Děti byly nadšené ze Štrauchyho (René Štrauch, pozn.red.), protože se dva kluci také jmenovali René,“ dodává Petr Koval, jeden z hráčů, kteří také domov navštívili. Hráči se s dětmi bavili o tom, jak se jim daří ve škole a o kamarádech a pak s dětmi zahráli na babu nebo florbal. A právě na to na hraní s dětmi Andrej vzpomíná nejradši. „Největší radost děti měly, když zjistily, že je náš dvoumetrový obránce Gony (Honza Gonos, pozn.red.) dokáže zvednout na rukou tak vysoko, že vidí svět jako z letadla.“

Na celé návštěvě byla podle Andreje nejpříjemnější dobrá nálada. „Přestože nemají lehký osud, jsou to veselé a milé děti, které nás přijaly, jakoby jsme se znali už roky,“ přibližuje. Hlavní motivace k návštěvě domova byla podle něj vlastně prostá. „Je to úsměv a radost dětí z toho, že jsme za nimi přišli a že jsme si s nimi hráli." Klub HC MUNI se podle něj dlouhodobě snaží být pozitivním příkladem pro své okolí. Dalším důkazem je třeba pravidelné dárcovství krve. Transfúzní oddělení brněnské Fakultní nemocnice u svaté Anny členové týmu naposledy navštívili na konci října.

Do dětského domova Jílová zavítali brněnští medvědi už poněkolikáté. „Naposledy jsme ho navštívili před dvěma lety,. Pak už to ale nešlo, protože nám situaci zkomplikoval covid-19,“ vysvětluje Andrej, který věří, že spolupráce vydrží i do budoucna. „Dárky, které domov dostane, doufejme hodně pomohou. Ale myslím si, že společně strávené chvíle, nové zážitky a přátelství jsou ještě cennější,“ dodává.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři